Bemutatkozás

Programjainkról
 
Egész évben színes programokkal várjuk az érdeklődőket. Színházi előadásaink között minden korosztály megtalálja a kedvére való darabot, ugyanis változatos műfajokkal és külön-külön felnőtt, ifjúsági, illetve gyermek előadásokkal színesítjük a város kulturális életét. 
Bérletes és bérleten kívüli előadásokkal várjuk a színházkedvelő közönséget. Nagyon kedvelt műfaj nálunk a vígjáték, a zenés vígjáték, valamint az operett. 
A jól felszerelt, 400 fő befogadására alkalmas színháztermünk nagyobb színházi társulatok igényeinek is megfelel. 

A 600 fő befogadásáig bővíthető teremben évente több alkalommal rendezünk ültetett nézőteres koncerteket a hazai közönség által kedvelt előadók közreműködésével. 

A mobilis színházterem egybenyitva a tágas aulával bálok rendezésére is alkalmas. 

A Művelődési Központ városi ünnepségek, megyei, regionális és országos találkozók (Nyírségi Kórustalálkozó, Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó) és egyéb szórakoztató programok közösségi színtere is.

Nagykoncertek

Igyekszünk évről évre a hazai zenei élet legkedveltebb előadóit meghívni, és a nyár során olyan nagyszabású élő koncerteket szervezni, amelyek nagy tömegeket generáló programként szolgálják a közönség nyári kikapcsolódását.

Bátori Korzó

A Bátori Korzó 2019 óta városi szinten közkedvelt utcazenei program. A város központjában található Szabadság téren biztosít bemutatkozási lehetőséget a nyári időszakban pénteki és szombati napokon az ország különböző pontjairól érkező akusztikus előadóknak. A közönséget a zene mellett street food ételek és finom italok várják. Kellemes zene, találkozások, beszélgetések, kikapcsolódás: ezt ígéri a Bátori Korzó. 

Nyírbátori Zenei Napok

A Nyírbátori Zenei Napok a város legrégebbi kulturális eseménye, több mint fél évszázadra tekint vissza. Hivatása a komolyzene értékeinek őrzése és átadása. 

1967. augusztus 19-26-ig rendezték meg a városban az első Zenei Napokat. Strém Kálmán a Filharmónia akkori területi vezetőjének ötletét követően, az ország minden részéről amatőr kórusok, később nagy zenekarok és énekkarok, szólisták, fiatal muzsikusok, karmesterek és világjáró művészek, külföldi előadók érkeztek Nyírbátorba. (A teljesség igénye nélkül: Simándy József, Vaszy Viktor, Kobayasi Ken Ichiro, Ruha István, Kovács Dénes, Szenthelyi Judit, Igor Oistrach, Petrovics Emil, Kocsis Zoltán, Török Géza). 

A kiváló akusztikával rendelkező református templom volt az első hangversenyek helyszíne. „Magyarország egyik legnagyobb hangverseny-temploma ez!” – nyilatkozta 1979 –ben Ferencsik János. A templom az elmúlt években a hangversenysorozat záró eseményének helyszíne volt. 

A programsorozat célja a jövőben is az, hogy a hagyományokat folytatva, a hangversenyek hallgatóit gyönyörködtesse, és életre szóló élményeket adjon.