Felnőtt előadások

Találatok dátum szerint szűrve: péntek, 19 augusztus 2022
péntek, 19 augusztus 2022 21:30

GranCanada koncert a 2-es Pubban

GranCanada koncert a 2-es Pubban! 

Helyszín: Nyírbátor, Édesanyák útja 7.

időpont: 2022. augusztus 19. (péntek) 21.30

Belépő: 500 Ft

 

grancanada plakat

Közzétéve: Koncertek
péntek, 19 augusztus 2022 17:00

56. Nyírbátori Zenei Napok // Danubia Zenekar

A Danubia Zenekar műsorára és ünnepi megemlékezésre várunk szeretettel mindenkit 2022. augusztus 19-én (pénteken) 17 órától!

Helyszín: Nyírbátor, Református Templom

A koncert ingyenes!

 

A Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Közel harminc éves múltra tekint vissza, ám továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellép Európa jelentős fesztiváljain; különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé vált az elmúlt években. Profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét. Szenvedélyük a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életüket. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Céljuk, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság. Igyekeznek mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene sokszor megmerevedett formáira.

A Danubia művészeti vezetője, programjainak megalkotója, az Út a zenéhez megálmodója Hámori Máté, aki 2013 óta vezeti az együttest. Missziójának tekinti a zenei utánpótlás nevelést és a gyerekek művészeti beavatását. Izgalmas repertoárt alakítottak ki vele, sok olyan művel, amelyeket itthon csak ők játszanak. Hámori Máté a legtöbb magyar zenekart vezényli, az Operaház állandó karmestere, munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült.

 

danubia2

Közzétéve: Rendezvények
 Minkah Fitzpatrick Jersey