Rendezvények

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

kedd, 10 augusztus 2021 18:00

Continental Singers Koncert

Időpont: 2021. augusztus 10. (kedd) 18 óra

Helyszín: Nyírbátor / Kulturális Központ (Szabadság tér 8-9.)
 
A koncert védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A rendezvény ingyenes.
 
A Continental Singers minden koncertje ünneplés, az élet, a reménység ünnepe. A dalok, a prózai betétek mély, bibliai mondanivalóval bírnak, mely hatására valóban életek változtak meg és emberek ezrei kaptak nem csupán zenei élményt, de lelki feltöltődést, reményt és célt az újrakezdéshez.
Egy turné nem csak a közönség felé szolgálat, hanem szolgálati lehetőség a csoport tagjai felé is, akik több hetet töltenek el együtt. Erős, megalapozott barátságok szövődnek, amelyek a turné után is megmaradnak. A sok év alatt számos vezetőt képeztek ki, Demény Géza, Somlyai Zsombor, Weller Barnabás és Kánászi-Nédó Tibor álltak az elmúlt 18 évben a felnőtt csoportok élén.
A Magyar Continental Singers közel 35 éves történelme alatt 19 stúdióalbumot adott ki, 70 turnét szervezett, 600-nál is több fiatalra gyakorolt hatást csoportjaiban, és több mint 1100 koncertje alatt közel 300.000 ember életét érintette meg Isten üzenetével a zenén keresztül.
 

continental singers plakat másolat

 
péntek, 13 augusztus 2021 19:00

55. Nyírbátori Zenei Napok

2021. augusztus 13. (péntek) 19.00

Helyszín: Római Katolikus Minorita Templom és rendház udvara

 

“Cimbalomvarázs” - a Magyar Kamarazenekar és Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész közös produkciója.

 

Koncertmester: Bánfalvi Béla Liszt - díjas hegedűművész

A Magyar Kamarazenekar hivatása, hogy a magyar zenekultúra értékeiből, hagyományaiból táplálkozó, magas színvonalú komolyzenei produkciókat hozzon létre; innovatív művészeti felfogáson alapuló, egyedi zenei programokat alkosson.
E küldetés jegyében született Lisztes Jenő világhírű cimbalomművésszel közös produkciójuk: a „Cimbalomvarázs”.
Páratlan, virtuóz örömzenét kínál e produkció a hallgatóság számára. A műsoron olyan nagyszerű művészek darabjai hangzanak el egyedi, különleges hangszerelésben, mint Liszt Ferenc II. Magyar Rapszódiája, Brahms Magyar Táncai, vagy Dinicu Tavaszi Horája. (A produkció teljes ajánlott műsorát a mellékelt színes ismertető tartalmazza. A műsor természetesen az igényeknek megfelelően változtatható. A produkció promo-hanganyaga cd lemezen elérhető.)
Lisztes Jenő cimbalomművész fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hall-t. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt, azóta pedig a világ élvonalába tartozó művészekkel dolgozik együtt. Részt vett több hollywoodi sikerprodukció, többek között a Sherlock Holmes című mozifilm létrejöttében.
A nemzetközi hírű Magyar Kamarazenekar méltó társ ebben a rendkívüli zenei attrakcióban. A Zenekar a magyar zenekultúra nemzetközi hírű képviselője. Az alapvetően 16 tagú, olykor nagy szimfonikus zenekarrá is bővülő együttes tagjai a hazai komolyzenei élet jeles képviselői. A Zenekar elsődleges célja a magyar zenekultúra elmélyítése, képviselete, népszerűsítése Magyarországon, valamint a világ színpadain.
A Magyar Kamarazenekar rendszeresen dolgozik együtt világhírű magyar és külföldi szólistákkal, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóf hegedűművésszel, a szintén Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky nemzetközi hírű csellóművésszel. Rangos belföldi és külföldi fesztiválok, koncerttermek szereplője.
Repertoárja a klasszikus zene- és operairodalomra épül, de az egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog.
A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. A világ leghíresebb koncerttermeinek ünnepelt fellépői közé tartozik, pályafutása alatt eddig több, mint hatvan lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.
Harminc éven át a Zeneakadémia adjunktusa, docense volt. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető oktatója, a Doktori Tanács tagja.
 
A koncertek előtt elhangzik Farkas Ferenc: Nyírbátori toronyzenéje a Martin Brass Rézfúvós Együttes előadásában.
A debreceni Martin Brass Rézfúvós Együttes már több éve, jelen felállásában azonban 5 éve működik. A hangszerek mögött a fiatal, tanuló zenészektől, a tanult, de jelenleg már hobbyból zenélő embereken át egészen a profi zenészekig megtalálhatóak. Külön büszkeséggel tölti el őket, hogy több profi zenészt is a soraikban tudhatnak a debreceni Kodály Filharmóniából.
A zenekar repertoárja sokszínű és folyamatosan bővülő. A barokk zenétől, a klasszikusokon és egyházi műveken át egészen a filmzenékig, modern, napjainkban is hallható darabokig.
Az együttes művészeti vezetője Györgyfi Zsolt.
Vezényel: Andrási Tamás.
 
2021. augusztus 14. (szombat) 19.00
 
Helyszín: Nyírbátori Görögkatolikus Templom
 
Wings - a Szent Efrém Férfikar műsora
 
Négy földrész (Európa, Amerika, Afrika és Ázsia) szakrális zenéjéből válogat a Szent Efrém Férfikar műsora. Több mint 10 nyelven hangzanak fel az énekek a középkortól napjainkig.
A koncertek előtt elhangzik Farkas Ferenc: Nyírbátori toronyzenéje a Martin Brass Rézfúvós Együttes előadásában.
 
2021. augusztus 19. 17.00 (csütörtök)

Helyszín: Nyírbátori Református Templom
 
 Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar műsora
 
Az 1951. óta működő zenekar Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legjelentősebb komolyzenei hangszeres együttese. A tagságot hivatásos zenészek alkotják, akik nagyobb részben a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola, valamint a megye és a szomszédos megyék zeneiskoláinak tanárai, rendszeres közreműködők hangversenyeiken a szomszédos megyék hivatásos zenekarainak művészei.
Több, mint 60 éves fennállásuk óta olyan jelentős karmesterek vezetésével adtak hangversenyeket, mint Kóródi András, Molnár László, Medveczky Ádám, Török Géza, Kovács László, Kováts Zoltán, Dorel Murgu, Bartal László, Ménesi Gergely, Somos Csaba, Paul Breidenstein, Antal Mátyás, Drahos Béla, Gál Tamás, Dobszay Péter. A hangversenyeken olyan neves vendégművészeket kísértek, mint Jandó Jenő, Falvai Sándor, Ruha István, Perényi Miklós, Perényi Eszter, Szenthelyi Miklós, Szecsődi Ferenc, Szabadi Vilmos, Fátyol Rudolf, Hauzer Adrienn, Molnár András, Kováts Kolos, Pitti Katalin, Matúz István, Jávorkai Sándor, Jávorkai Ádám, Allen Vizzutti.
2009. óta működnek együtt Szabó Soma karnaggyal, aki az utóbbi években hangversenyeiknek egyre több alkalommal karmestere is.
Zenekari repertoárjuk széles skálán mozog, mind a zenetörténeti korszakok, mind az előadói apparátus tekintetében, a barokk kamarazenétől kezdve, a klasszikus, romantikus, 20. sz.-i nagy szimfonikus alkotásokon át az oratorikus művekig, sőt az igényes szórakoztató zenéig.
Hazai vendégszereplések:
A megye városain kívül: Debrecen, Budapest, Aggtelek, Jászberény, Tokaj, Szerencs.
Külföldi fellépések:
Ungvár, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Nagykároly, Németország, Finnország, Lengyelország.
Cantemus Vegyeskar
A Cantemus Vegyeskar megalakulását a belső igény szülte. A közös éneklés gyermekkorban megélt nagyszerű élménye. A kórus első megjelenése 1993-ban a Kodály Iskola fennállásának 100 éves évfordulóján Thomas Tallis híres negyvenszólamú motettájával, a Spem in Aliummal nemcsak a közönségre tett nagy hatást, de már ekkor érezhető volt: elkerülhetetlen, hogy a kóruséneklés eme legteljesebb formájának, a vegyeskari éneklésnek ne legyen folytatása.
Műsor (szünet nélkül):
Mozart: Vesperae Solennes de Confessores KV 339 kb 27 perc
John Rutter: Hymn to the Creator of Light kb 8 perc
John Rutter: Gloria kb 16 perc
A koncert előtt elhangzik Farkas Ferenc: Nyírbátori toronyzenéje a Martin Brass Rézfúvós Együttes előadásában.
 
A koncertek ingyenesek!
 
A részvétel feltételeit a koncertek időpontjában érvényes kormányrendelet határozza meg!

zenei napok 2021 ujratordelt

 
szombat, 21 augusztus 2021 16:00

XI. Nyírbátori Fúvószenei Találkozó

Időpont: 2021. augusztus 21. (szombat) 16.00

Helyszín: Nyírbátori Kulturális Központ lépcsőpiramisa

Fellépők:

- Nyírbátori Fúvószenekar

- Bátor Mazsorett Csoport

- Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara

- Kaplonyi Fúvószenekar

- Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar (Miskolc)

- Solti Ifjúsági Fúvószenekar

- Zichy Géza Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara (Hajdúszoboszló)

- Before the Last

NYÍRBÁTORI FÚVÓSZENEKAR
Városunk zenei életének kiváló képviselője a Koncert Fúvószenekar 1980 óta működik Nyírbátorban. A csoport művészeti vezetője és karmestere Fazekas Mihály, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a zenekar létrejöttében. Az ő erőfeszítései nyomán 1979-ben elindult a zeneiskolában a fúvós tanszék, majd néhány hónappal később a zeneiskola diákjaiból megalakult a zenekar is. Első sikereiket a fúvószenekarok megyei fesztiválján aratták, ahol 1985-ben és 1987-ben ezüst minősítést értek el.
Nagy sikersorozatuk 1992-ben kezdődött. Ebben az évben Gyulán szerepeltek, ahol a III. Nemzetközi Tűzoltózenekari Fesztivál meglepetészenekaraként a zsűri különdíját is elnyerték. 1995-ben adták ki első műsoros kazettájukat „Fúvószene táncritmusban” címmel, mely szórakoztató és tánczenei anyagot tartalmaz. Egy évvel később jelent meg második hanghordozójuk, amelyen világhírű filmzenék csendülnek fel. Profiljuk döntő többségét térzene és szórakoztató zene alkotja, emellett sok történelmi induló színesíti repertoárjukat. A zenekar elmaradhatatlan, állandó szereplője a város ünnepi rendezvényeinek, ahol játékukkal pillanatok alatt elbűvölik a közönséget. A helybeli fellépéseken kívül megyei és országos fesztiválok résztvevői, vérpezsdítő muzsikájuk meghódította több európai ország publikumát is (Románia, Szlovákia, Olaszország, Franciaország, Hollandia, Törökország, Dánia).
Saját karrierjük építése mellett szívügyüknek tekintik Székelyföld zenei életének támogatását. Ez a segítségnyújtás kották és hangzóanyagok biztosításán kívül határon túli magyar zenekarok magyarországi fellépéseinek támogatását is jelenti. A fúvósok életében igen fontos szerepet játszik a zenekarbarátságok kiépítése. Ezek a kapcsolatok a kölcsönös tapasztalat- és kottacserén kívül külföldi vendégszereplésekre is kiváló lehetőséget teremtenek. Kitartó, példaértékű munkájuk elismeréseként 2005-ben Pro Urbe kitüntetésben részesültek.

BÁTOR MAZSORETT CSOPORT
A Bátor Mazsorett csoport 1996 óta színesíti Nyírbátor város kulturális és sport életét. Az együttes eszköz és ruhatára sokszínű, repertoárja gazdag, melyben megtalálhatóak menettáncok, színpadi táncok, show táncok és modern táncok. A megalakulás óta számos magyar és külföldi fesztiválon, versenyen, rendezvényen képviselték Nyírbátort. Vendégszerepeltek Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Olaszországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában és Törökországban.

DEBRECENI ZENEDE IFJÚSÁGI
FÚVÓSZENEKARA
A Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola ifjúsági együttese. A zenekar 1976-ban az akkor még Simonffy Emil nevét viselő iskola növendékeiből szerveződött.
A zenekar 2008-ban vette fel a Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara nevet. Az együttes közel hetven fős tagságát az iskola jelenlegi és volt növendékei alkotják, akik túlnyomó részben Debrecen város közép- és felsőoktatási intézményeinek hallgatói. A zeneiskola művészeti csoportjaként rendszeres résztvevői a háromévente megrendezett országos zeneiskolai zenekari versenynek, ahol 2008-ban Szolnokon harmadik helyezést, 2011-ben Gyöngyösön és 2017-ben Budafokon első helyezést szereztek az ifjúsági fúvószenekari kategóriában. 2014-ben Dunaújvárosban a kategóriagyőzelem mellett a verseny nagydíját is kiérdemelték. 2019 júliusában elnyerték a balmazújvárosi Nemzetközi Fúvószenekari Verseny nagydíját és a város különdíját. Az együttes állandó résztvevője a városi és iskolai rendezvényeknek, a Debreceni Virágkarneválnak, illetve a régió fúvószenekari találkozóinak. A zenekar többnyire koncert-fúvószenekari felállásban lép fel, de mazsorett csoport kísérete esetén menetzenekari feladatokat is ellát.
Repertoárjukon történelmi indulók, komolyzenei átiratok, kifejezetten fúvószenekarra írt kompozíciók, filmzenék és könnyűzenei slágerek egyaránt megtalálhatóak. Fontos célkitűzésük az egyre gazdagabb fúvószenekari irodalom minél szélesebb körben történő tolmácsolása, valamint a magyar fúvószenekari hagyományok megőrzése és átadása.
A zenekar karmestere: Sárvári József

KAPLONYI FÚVÓSZENEKAR
A Kaplonyi Fúvószenekar több, mint 100 éves múlttal rendelkező együttes. Feladata Kaplony közösségének szolgálata. Emellett természetesen szívesen vállal zenei szereplést más településeken, akár más országokban is.

PITYPALATTY IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR
A Pitypalatty Ifjúsági Fúvószenekar 2016 szeptemberében alakult. Tagjai a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Medve Anita.
A zenekar otthonát adó Pitypalatty-völgy a Bükk hegység északi lábánál fekszik, csupán 20 km-re Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyétől, Miskolctól. A valamikori bányásztelepüléseket magába foglaló völgyben hamar nagy népszerűségre tett szert az eleinte kamaracsoportként, mindössze 10 fővel induló együttes. A tanulók és tanárok által nagy lelkesedéssel megélt próbák, illetve a fúvószene népszerűségének köszönhetően folyamatosan bővült a létszáma. Az együttzenélés örömének köszönhető, hogy az általános iskolából elballagott növendékek közül a zenekarosok visszajárnak, így jelenleg 30 tagból áll. Az együttes átlag életkora 14 év. Repertoárjuk széles körű, hiszen a református zsoltárok és ifjúsági énekek éppúgy helyet kapnak, mint a könnyűzenei feldolgozások, filmzenei átiratok és történelmi indulók.
Az elmúlt években állandó fellépői lettek a Pitypalatty-völgy rendezvényeinek és gyakran kapnak meghívást egyházi eseményekre is.

SOLTI IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR
A Solti Ifjúsági Fúvószenekar 2003-ban alakult, a Hartai Művészeti Alapiskola Soltra kihelyezett tagozatának növendékeiből. Néhány hónapig Szklenka István - volt katonazenész - irányította a 15 főt számláló együttest, majd 2004 szeptemberétől Fuchs Attila harsonatanár veszi át az együttes irányítását, aki jelenleg is a csoport irányítója, vezetője. Mára már 40 fővel működő ifjúsági zenekar játékának örülhetnek a solti városlakók, és a környező településeken élők. A fiatal zenekar közreműködése, zenei szolgálata emeli a helyi társadalmi események, ünnepségek színvonalát, színesíti a város kulturális életét. Számos vidéki szereplés mellett a zenekarnak egyre több felkérése érkezik külföldről is, ezen felkérések révén jutott már el a zenekar Spanyolországba, Szlovéniába, Franciaországba, Bulgáriába, Németországba és Ausztriába.
A jövőben a zenekar minden felkérésnek szeretne eleget tenni belföldön vagy akár a környező országokban is.

ZICHY GÉZA ZENEISKOLA IFJÚSÁGI
FÚVÓSZENEKARA (HAJDÚSZOBOSZLÓ)
A Kiemelt Arany Minősítéssel rendelkező együttest Kerekes Imre vezeti. Évente 25 30 fellépésük van, ezek nagy része városi ünnepségeken, országos rendezvényeken és művészeti fesztiválokon zajlik. 2015-ben egy nívós nemzetközi művészeti fesztiválon vettek részt a lengyelországi Bydgoszcz-ban, ahol az egyik legrangosabb elismerést, a Kormányzói-díjat kapták. A 46. Virágkarneválon 2015-ben Debrecenben a művészeti csoport kategóriában első helyezést értek el. Az együttes repertoárja igen széles és egyedi, hiszen műsoruk nagy része a számukra készített átiratokból áll.

BEFORE THE LAST
A zenekar 2016 novemberében alakult 3 taggal. Majd 2017 januárjában megannyi (dal)ötlettől vezérelve úgy döntöttek, hogy 2 új taggal bővítik a gárdát, és saját számokat fognak játszani. Majd tavaly év végén újabb fúvós-zenész, valamint egy gitáros fiatalember is érkezett hozzájuk. Így jelenleg heten tartoznak a Before The Last kötelékébe: Kacsenyák Gábor (zenekari vezető, ének), Lehel Bence (szaxofon), Kovács Zsolt (gitár), Nahaj Máté (dobok), Rónaszegi Miklós (harsona), Varju Károly (trombita) és Mészáros Zoltán (basszusgitár, ének/vokál). Dalaik nagyrészt a pop-rock és a ska stílusába sorolhatók, de természetesen a lírikusabb stílusok vonalát is szívesen hozzák. Megalakulásuk után nemsokkal országszerte adtak koncerteket és játszottak fesztiválokon is. A tavalyi év végen elkészült első lemezük Nézz vissza rám! címmel és ez év februárjában elkészítették az első klipjüket is. Tervezett dalaik: Mesevilág, Nézz vissza rám!, Gyere ugrálj!, Pultoslány, 4 évszak.

A rendezvény ingyenes! A részvétel feltételeit a koncertek időpontjában érvényes kormányrendelet határozza meg! A programváltoztatás és helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk! 
fuvos talalkozo plakat másolata
péntek, 20 augusztus 2021 21:00

Better Than Ever a 2-es Pubban

Időpont: 2021. augusztus 20. (péntek) 21.00

Helyszín: Nyírbátor / 2-es Pub (Édesanyák útja 7.)

Belépő: 300 Ft

 

„A lendület, az energia punkos, de az attitűd és a mondanivaló egészen más. A poppunk-poszthardcore BTE egy valódi értelmiségi zenekar." -Reszegi László, Recorder Magazin

A debreceni BetterThanEver az elmúlt tíz év több tagcseréjét követően, 2017 óta működik a jelenlegi felállásban. A hozzánk legközelebb álló pop-punk és post-hardcore stílusok határait az alternatív rock elemeivel és helyenként zajos kísérletezéssel feszegetjük.

 A zenekar életében fontos mérföldkő 2016 ősze, az EINSTAND c. EP megjelenése, amelyen az angol nyelvű számok mellett már helyet kaptak első magyar szerzeményeink is (azóta már csak magyar dalszövegeket írunk).  Az EP címadó dala a Pál utcai fiúk c. regény több meghatározó jelenetének és a mű, hardcore szellemiséggel jól párosítható üzenetének parafrázisa, a társadalmunkban uralkodó, a szociáldarwinizmusra („aki erősebb, az győz”) emlékeztető törvények (és az azokkal szemben felvett oppozíció lásd Nemecsek attitűdje), jelenségek saját, személyes benyomásaink, tapasztalataink alapján történő feldolgozása, újragondolása.

Az első videoklipünkként 2018 őszén megjelent Túlpart az egyén és egyén közti fizikai és még inkább lelki távolsággal foglalkozik. A második klipünk, az Otthontalan középpontjában az individuum és a közösség, az otthon közt, a kényszerű elvándorlás, az ország elhagyása, az elköltözés miatt létrejött eltávolodás, míg az Emlékképek a jelenbeli önmagunk és a személyes múltunk, emlékeink közti disztancia áll.

 

betterthanever nyirbator plakat

szombat, 07 augusztus 2021 09:00

Strandröplabda bajnokság

Időpont: 2021. augusztus 7. (szombat) 9.00

Helyszín: Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

Résztvevők: 

 • Meghívás alapján 10 csapat
 • Nevezés alapján maximum 10 amatőr csapat

 

Nevezési díj nincs! 

A játékosok számára a részvétel ingyenes, a hozzátartozók részére kedvezményes belépőt biztosítunk.

strandroplabda bajnoksag 2021

csütörtök, 19 augusztus 2021 21:00

Fiúk koncert Nyírbátorban

Időpont: 2021. augusztus 19. (csütörtök) 21:00

Helyszín: Nyírbátor / 2-es Pub (Édesanyák útja 7.)

Belépő: 300 Ft

 

A Fiúk 2018 őszén alakult Budapesten. A zenekar stílusát a közép-kelet-európai keserűség és az amerikai feeling good ötvözése határozza meg R’n’B és indiepop elemek összemosásával. A zenekar kevesebb, mint 2 éves pályafutása alatt játszott - többek között – a VOLT Fesztivál színpadán, az Akvárium Nagyhallban, a Follow The Flow előtt és az A38 Hajó gyomrában, a

Bagossy Brothers Company előzenekaraként. Bekerültek az NKA Hangfoglaló Program 2020-as induló támogatott zenekarai köze, és megjelent a zenekar első kislemeze, a Mivanveletek, amiről a Vártam rád az MTV brand:new műsorának augusztusi dala volt. A megjelenés után leszerződtek a Universal Music Hungary kiadóval, amit meg is ünnepeltek a

Minneapolis című daluk premierével. Távlati céljuk, hogy koncertjeiken összemossák a magyar pop - és underground közönséget és fix fellépők legyenek az összes nagyobb hazai fesztiválon.

 

A részvétel feltételeit a koncert időpontjában érvényes kormányrendelet határozza meg!

fiuk plakat 02

péntek, 23 július 2021 19:00

Bátori Korzó 2021

Helyszín: Nyírbátor / 2-es Pub (Édesanyák útja 7.)

A koncertek időpontjai: 

 • 2021. július 23. (péntek)
  19:00 Zséka
  21:00 Szirota Jennifer és Csernák Tibor duó koncertje

 

 • 2021. július 24. (szombat)
  19:00 Ossó Balázs
  21:00 Wolfolks

 

 • 2021. július 30. (péntek) 
  19:00 Tordai Duo
  21:00 NorAcoustic és Sárközi Edina

 

 • 2021. július 31. (szombat)
  19:00 The Sharonz
  21:00 Frundi

 

 • 2021. augusztus 6. (péntek)
  19:00 Sezlony
  21:00 Jar of Soul

 

 • 2021. augusztus 7. (szombat)
  19:00 Sárkány Fanni és Varga Máté
  21:00 CsótányDzsó

 

A koncertek ingyenesek!

A részvétel feltételeit a koncert időpontjában érvényes kormányrendelet határozza meg!

batori korzo 2021 plakat 01

hétfő, 16 augusztus 2021 08:00

Botforgató Mazsorett Tábor

A Bátor Mazsorett Egyesület napközis botforgató mazsorett tábort szervez 5-10 éves lányok részére.

A tábor időpontja: 2021. augusztus 16-19.
A tábor helyszíne: Nyírbátor
A részvétel díja: 8.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 9.

További részletek a plakáton találhatók!

mazsorett tabor

csütörtök, 16 július 2020 09:53

Közösségi szolgálat

2013. augusztus 2-tól hivatalos, regisztrált diák önkéntes fogadó hely a Nyírbátori Kulturális Központ.

A diákok rendszeresen segítik munkánkat a téli időszakban elsősorban a ruhatárban, illetve a „Mikulásházban”, a nyári szezonban pedig szórólapozással, plakátok kihelyezésével, valamint a kültéri rendezvényeinken kisebb részfeladatok ellátásával igyekeznek segítségünkre lenni.

Az alábbi intézményekkel állunk szerződésben:

 • Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium
 • Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

Közösségi szolgálattal kapcsolatos aeérhetőség: +36 42 510 076, +36 70 337 6877, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hétfő, 28 augusztus 2017 22:00

Szezonzáró „Boeingelés”

Üdítő, poénokkal teli színházi előadással zárult a Bátori Nyár 2017-es programsorozata. Köszönhetően a Móricz Zsigmond Színháznak, Nyírbátor immár harmadik alkalommal szolgálhatott külső helyszínként a megyeszékhelyen zajló Vidor Fesztiválnak.

A Kontársulat lelkes tagjainak jóvoltából a nyírbátori színházrajongók is megismerhették Marc Camoletti világhírű történetét, amelynek középpontjában a szélhámos sztárépítész, Bernard áll. A nőcsábász komfortos, percre pontosan beállított, zökkenőmentesen működő életét megzavarják a légitársaságok által újonnan bevezetett gyors „Boeingek”, amelyekkel Bernard három légiutaskísérő barátnője túl hamar ér haza. A káoszban házvezetőnője, Bertha, illetve személyazonossága visszaszerzéséért harcoló barátja, Robert segítik.

boeingkontarsulat

Fotó: Mudri Imre

A vásárosnaményi társulat közel két órán keresztül nevettette a csapat által „értő közönségnek” nevezett, közel kétszáz fős színházrajongó publikumot. A vígjáték valamennyi szereplője szimpatikus, szerethető karakter volt, amely nem csupán a történet, hanem a színészek játékának, kisugárzásának is köszönhető volt.

A darab címének megfelelően, leszálltunk mi is, ha nem is Párizsban, de a Bátori Nyarat Vidorogva zártuk. Színházi előadásokban azonban a továbbiakban sem lesz hiány. Bízunk benne, hogy 2017/2018-as színházi évadunk kínálata felkelti a nyírbátori és környékbeli színházrajongók érdeklődését.

 Minkah Fitzpatrick Jersey