Rendezvények

vasárnap, 01 május 2022 10:00

Programok Nyírbátorban 2022

Szerző:
Rengeteg program, zene, közkedvelt fellépők! Ez vár ránk 2022-ben!☀️
Városi Gyermeknap, Városi Majális, Retro napok, Bátori Korzó, Szüreti felvonulás és még sok más program várja az érdeklődőket. ???
A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Szórakozzunk újra együtt Nyírbátorban! ???

 

tavaszi nyari programok plakat

 
péntek, 10 június 2022 10:00

Töltsd velünk a nyarat!

Szerző:
? Június 10-én (pénteken) a nyírbátori Állásbörzével és Tanévzáró partyval indul a Bátori nyár! ☀️?
?? Böngészd programfüzetünket, ismerd meg a fellépőket, közreműködőket, töltsd velünk a nyarat! ???
 
‼️ A nyomtatott kiadványhoz képest egy friss információt tartalmaz: A Nyírbátori Fúvószenekar június 18-i "Szórakoztató Fúvószene" koncertje ingyenesen látogatható! ??
 
 

 0

 

 

 

 

 

 

 

csütörtök, 21 július 2022 15:50

56. Nyírbátori Zenei Napok // Cantemus Gyermekkar

Szerző:

A Nyírbátori Zenei Napokat idén Farkas Ferenc Nyírbátori Toronyzenéje után a Cantemus Gyermekkórus nyitja meg.

Időpont: 2022. augusztus 5. (péntek) 18:00

Helyszín: Görögkatolikus templom

 

Az 1975-ben alakult Cantemus Gyermekkar a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola ma már világszínvonalú, sokszoros nemzetközi versenygyőztes énekkara. Rendszeresen turnéznak Európa és a világ számos távoli országában, fesztiválok, versenyek és nemzetközi zenei konferenciák gyakori résztvevői és vendégei. Nagy sikerrel énekeltek Európán kívül Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Koreában, Venezuelában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Az énekkar sikereinek titka a Kodály-módszerrel oktatott énektanításban gyökerezik. A Kodály Zoltán Általános Iskolában a módszert hosszú évek óta Szabó Dénes vezetésével alkalmazzák. Az énekkar széles repertoárjának középpontjában a kóruséneklés szépsége áll. A gyermekkar koncertjein a gregorián dallamoktól a reneszánsz és a romantika mesterművein keresztül a modern, kortárs muzsika világáig sok és sokféle muzsikában gyönyörködhet a közönség. A magyar népzene és igényes népzenei feldolgozások – Kodály és Bartók kórusműveit is beleértve – szintén meghatározó szerepet játszanak a kórus repertoárjában. Több elismert magyar kortárs zeneszerző komponált műveket az énekkar számára, s több ősbemutató is fűződik a Cantemus Gyermekkar nevéhez."

 

cantemus

Az 56. Nyírbátori Zenei Napokon 2022. augusztus 12-én (pénteken) 18 órától a Musica Aulica Régizene Együttes koncertjét hallgathatjuk meg. 

Helyszín: Nyírbátor, Báthori Várkastély udvara

A koncert ingyenes!

Mindenkit várunk szeretettel!

musica

 

A Danubia Zenekar műsorára és ünnepi megemlékezésre várunk szeretettel mindenkit 2022. augusztus 19-én (pénteken) 17 órától!

Helyszín: Nyírbátor, Református Templom

A koncert ingyenes!

 

A Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Közel harminc éves múltra tekint vissza, ám továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellép Európa jelentős fesztiváljain; különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé vált az elmúlt években. Profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét. Szenvedélyük a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életüket. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Céljuk, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság. Igyekeznek mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene sokszor megmerevedett formáira.

A Danubia művészeti vezetője, programjainak megalkotója, az Út a zenéhez megálmodója Hámori Máté, aki 2013 óta vezeti az együttest. Missziójának tekinti a zenei utánpótlás nevelést és a gyerekek művészeti beavatását. Izgalmas repertoárt alakítottak ki vele, sok olyan művel, amelyeket itthon csak ők játszanak. Hámori Máté a legtöbb magyar zenekart vezényli, az Operaház állandó karmestere, munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült.

 

danubia2

 Minkah Fitzpatrick Jersey