Kulturális Központ

Üdítő, poénokkal teli színházi előadással zárult a Bátori Nyár 2017-es programsorozata. Köszönhetően a Móricz Zsigmond Színháznak, Nyírbátor immár harmadik alkalommal szolgálhatott külső helyszínként a megyeszékhelyen zajló Vidor Fesztiválnak.

A Kontársulat lelkes tagjainak jóvoltából a nyírbátori színházrajongók is megismerhették Marc Camoletti világhírű történetét, amelynek középpontjában a szélhámos sztárépítész, Bernard áll. A nőcsábász komfortos, percre pontosan beállított, zökkenőmentesen működő életét megzavarják a légitársaságok által újonnan bevezetett gyors „Boeingek”, amelyekkel Bernard három légiutaskísérő barátnője túl hamar ér haza. A káoszban házvezetőnője, Bertha, illetve személyazonossága visszaszerzéséért harcoló barátja, Robert segítik.

boeingkontarsulat

Fotó: Mudri Imre

A vásárosnaményi társulat közel két órán keresztül nevettette a csapat által „értő közönségnek” nevezett, közel kétszáz fős színházrajongó publikumot. A vígjáték valamennyi szereplője szimpatikus, szerethető karakter volt, amely nem csupán a történet, hanem a színészek játékának, kisugárzásának is köszönhető volt.

A darab címének megfelelően, leszálltunk mi is, ha nem is Párizsban, de a Bátori Nyarat Vidorogva zártuk. Színházi előadásokban azonban a továbbiakban sem lesz hiány. Bízunk benne, hogy 2017/2018-as színházi évadunk kínálata felkelti a nyírbátori és környékbeli színházrajongók érdeklődését.

Szabó Győző 2016. március 9-én a Ki fut a nő után című darab kapcsán első alkalommal lépett fel színészként szülővárosában, Nyírbátorban. Az itthoni szereplésről a sajtóban számos helyen hírt adtak.

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/csaladjanak-jatszott-szabo-gyozo/kbvfm0n

http://www.dimag.hu/magazin/hot?gclid=Cj0KEQjwzq63BRCrtIuGjImRoIIBEiQAGLHdYfCL4gZHJO6dHt93S2K-ODvVhAZ5xg6AwdXcyha0TNUaAoRb8P8HAQ

http://www.szon.hu/a-lecke-utan-jott-csak-a-foci-szabo-gyozo-hazalatogatott/3026350

http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/64091-hazater-nyirbatorba-szabo-gyozo

http://www.nyirport.hu/2016/03/macso-szerepben-szabo-gyozo-nyirbator-szinpadan-10898

http://listaz.hu/hirneked/index.php?url=1387707-macso-szerepben-szabo-gyozo-nyirbator-szinpadan-is-

http://haromhatar.hu/index.php/kultura-menu/kult%C3%BAra/416-ki-fut-a-n%C5%91-ut%C3%A1n-macs%C3%B3-szerepben-szab%C3%B3-gy%C5%91z%C5%91-ny%C3%ADrb%C3%A1tor-sz%C3%ADnpad%C3%A1n-is.html

http://www.szabolcsihir.hu/programajanlo/a-nyirbatori-macso-hazater/0309105655

http://www.hirstart.hu/hk/20160309_hazater_nyirbatorba_szabo_gyozo

Kelet-Magyarország, 2016. március 8.

gyozo 1

Kelet-Magyarország, 2016. március 11.

gyozo 2

A DARAB SAJTÓANYAGA: 

Ki fut a nő után? - Macsó szerepben Szabó Győző

Nyírbátor színpadán (is)

A Nyírbátori Kulturális Központ ismét remek előadást kínál nézőinek 2016. március 9-én, 19 órától Ki fut a nő után? címmel, Szabó Győző - a város szülötte - főszereplésével.

Az édes hármas-páros játékban Szabó Győző mellett Nagy Enikőt és Széles Tamást láthatjuk még. A darab a férfi-nő kapcsolat nehézségeit, buktatóit és örömeit kutatja. Shaffer, az író, nagyon értett a két nem lelkivilágához. A vidám, ugyanakkor sokszor komoly mondanivalót ígérő előadás remek kikapcsolódást nyújt majd a publikumnak.

Szabó Győző, a város egykori szülötte nem csupán a színjátékról mondta el nekünk gondolatait, hanem mesélt gyermekkori élményeiről is. „Nagyon szerettem itt élni, megannyi emlék köt ide - meséli a színész. A sportpálya mellett laktunk. Édesanyám és köztem volt egy megállapodás, ha megírtam a leckét, mehetek a fiúkkal a sportpályára focizni és a gyulaji erdőbe motorozni. Emlékszem kedvenc napközis tanáromra is, Ottó bácsira. Szigorú, összetett személyiség volt, sokat jelentett nekem. Az is feledhetetlen számomra, amikor megnyílt a strand. Igazi közösségi helynek számított. Először két meleg vizes medencével működött, majd óriási dolog volt, amikor elkészült a hideg vizes úszómedencéje is. Egész napokat ott töltöttünk a barátokkal. De szívesen gondolok apukám cukrász üzletére is, nagyon finom édességek készültek nála. Mindig ehettem a fagyiból és megkóstolhattam a cukrász-süteményeket. Kedves emlékem továbbá még az is, amikor anyukám mellett sürögtem a konyhában. Sokat sütöttünk együtt sajtos pogácsát és szerettem a paradicsom-befőzéseket is. Eszembe jut, amikor Budapestről haza látogattunk a nővéremmel, s alig vártuk, hogy ihassunk a fűszeres léből.

Meghatározó volt évekkel ezelőtt az első nyírbátori fellépésem. Kozma László zenetanárom szervezett egy jubileumi koncertet, akkor szerepeltem itt először színpadon. Társulattal még nem játszottam a városban, ez lesz az első alkalom, s nagyon várom - jegyezte meg Győző.

Szívvel, lélekkel csináljuk. Fergetegesen érezzük magunkat játék közben, jók a szituációk. Izgalmas a darab, a második rész fordulatokban gazdag. Nem mindennapi élmény, hogy az „otthoni” közönségnek, az ismerősöknek és a haverok előtt mutathatjuk be ezt a vígjátékot – tette hozzá a nyírbátori fiú.

Akik kíváncsiak a Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő? című pazar játékra, feltétlenül menjenek el a Nyírbátori Kulturális Központba március 9-én este. Doreent és Belindát Nagy Enikő kelti életre. A felszínes, könnyű kalandra vágyó egyszerű lányt és az összezavarodott, szebbre-jobbra, tartalmasabb életre vágyó fiatalasszonyt jeleníti meg – nagyszerűen. Doreenként egy üresfejű liba, Belindaként pedig szomorú, szeretetre és megértésre vágyó hölgy. Széles Tamás a kezét tördelő, mamlasz, a könnyű pillangót tiszta lelkű szendének képzelő Bobot és a mókás, egzaltált csodabogár Julian Christoforou-t formálja meg – remekül. S nem utolsó sorban említem Szabó Győzőt, akit mindig megtalálnak a macsó szerepek. Lubickol a vagány csávó, Ted és a simulékony modorú businessman, Charles szerepében.

Árva Nóra díszletei hűen reprezentálják a rendetlen legénylakás és a praktikus berendezésű hivatali szoba miliőjét. Jelmezei pedig nagyszerűen ábrázolják a négy férfi és a két nő találó jellemét.

Pótor Melinda

 

 

 Minkah Fitzpatrick Jersey