Koncertek

péntek, 20 augusztus 2021 21:00

Better Than Ever a 2-es Pubban Kiemelt

Better Than Ever a 2-es Pubban

Időpont: 2021. augusztus 20. (péntek) 21.00

Helyszín: Nyírbátor / 2-es Pub (Édesanyák útja 7.)

Belépő: 300 Ft

 

„A lendület, az energia punkos, de az attitűd és a mondanivaló egészen más. A poppunk-poszthardcore BTE egy valódi értelmiségi zenekar." -Reszegi László, Recorder Magazin

A debreceni BetterThanEver az elmúlt tíz év több tagcseréjét követően, 2017 óta működik a jelenlegi felállásban. A hozzánk legközelebb álló pop-punk és post-hardcore stílusok határait az alternatív rock elemeivel és helyenként zajos kísérletezéssel feszegetjük.

 A zenekar életében fontos mérföldkő 2016 ősze, az EINSTAND c. EP megjelenése, amelyen az angol nyelvű számok mellett már helyet kaptak első magyar szerzeményeink is (azóta már csak magyar dalszövegeket írunk).  Az EP címadó dala a Pál utcai fiúk c. regény több meghatározó jelenetének és a mű, hardcore szellemiséggel jól párosítható üzenetének parafrázisa, a társadalmunkban uralkodó, a szociáldarwinizmusra („aki erősebb, az győz”) emlékeztető törvények (és az azokkal szemben felvett oppozíció lásd Nemecsek attitűdje), jelenségek saját, személyes benyomásaink, tapasztalataink alapján történő feldolgozása, újragondolása.

Az első videoklipünkként 2018 őszén megjelent Túlpart az egyén és egyén közti fizikai és még inkább lelki távolsággal foglalkozik. A második klipünk, az Otthontalan középpontjában az individuum és a közösség, az otthon közt, a kényszerű elvándorlás, az ország elhagyása, az elköltözés miatt létrejött eltávolodás, míg az Emlékképek a jelenbeli önmagunk és a személyes múltunk, emlékeink közti disztancia áll.

 

betterthanever nyirbator plakat

 Minkah Fitzpatrick Jersey