Kulturális Központ

Találatok dátum szerint szűrve: szerda, 08 november 2017
2017. november 08., szerda 10:00

Életre kelt mesehősök - Süsü és barátai

Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom, Süsü a sárkány . . . és még nagyon-nagyon sokáig sorolhatnánk társaikat! Ők, Csukás István halhatatlan mesefigurái. 

Méltán mondhatjuk, hogy a Mesebirodalom „Örök Darabjai”, akiken valóban nem fog az idő vasfoga.  Megszületésük óta immár több mint negyven év telik el, de napjainkban, gyermekeink számára még ma is éppen olyan kedves és létező figurák, mint amilyeneknek mi, mai felnőttek éltük meg egykor, gyermekkorunkban. Ők tehát valóban kikophatatlanok!

E csodás mesebeli főszereplők egy kiállítás keretében „teljes embernagyságban” most a valóságban is megjelennek, kilépve a mesekönyvek, mesefilmek világából.   A Kossuth-, Prima Primissima-, József Attila – díjjal és még számos egyéb szakmai nívós elismeréssel kitüntetett kortárs magyar író, költő és esszéíró figuráit Megyeri János szobrászművész kelti újra életre tárlatában, egy, a SÜSÜ ÉS BARÁTAI- ORSZÁGOS UTAZÓKIÁLLÍTÁS  keretében!

A művész által megalkotott egyedi mesevilág öt nagyjelenetből áll, amely 16 egyedi ábrázolású – ebből 10 mesealak nagyméretű-  figurát mutat be az érdeklődőknek a már jól ismert mesékből.

-        A bejáratnál Süsü és a karján ülő Kis Királyfi köszönti a látogatókat.

-      Az első jelenetben a Pom-Pom meséiből ismert Picur látható, akinek a fején ül a címadó szőrmók figura. A kislány, kezében egy tábla csokit nyújt éppen Gombóc Artúrnak, aki mint köztudott, minden csokit nagyon szeret.

-       A következő jelenetet nézve Halász Judit szelíd hangja csendül fel sokakban, hiszen Mirr Murr, Oriza Triznyák, és a Kiscsacsi ember nagyságú bábuja kedvesen néznek reánk.

-       A tárlatban Sebaj Tóbiást is megtaláljuk egy cica és egy kutyus társaságában.

-    Sokaknak ugyancsak nagy kedvence, a Nagy Ho-Ho-Ho horgász, akit egyszerűen nem lehet kihagyni a mesefigurák népszerű sorából! Ő, az egyik kezében pecabottal, másik kezében pedig csalival áll előttünk, így elevenítve meg előttünk ezt a kedves mesét. 

 

A tárlat 2017. november 8 és 22. között tekinthető meg a Nyírbátori Kulturális Központ aulájában.

susu es baratai

Közzétéve: Rendezvények