Rendezvények

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

2017. augusztus 11., péntek 08:12

Gabriella Mozgásművészeti Stúdió

A Gabriella Mozgásművészeti Stúdió szeptembertől is szeretettel várja régi és új növendékeit Nyírbátorba. A beiratkozás folyamatosan történik a Stúdió oldalán, illetve telefonon. Személyes találkozás szeptember 8-án pénteken 15 órától a Kulturális Központ tükörtermében. Az órák 15:30-tól kezdődnek.

Az órákon klasszikus és jazz balettel, esztétikus testképzéssel, modern kortárstánccal, karakter táncokkal, és a színpadi tánc művészetével ismerkednek a növendékek.

gabika1

 

gabika2

2017. augusztus 30., szerda 19:00

Sokkal több mint testőr

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bíróságra. 
A helyzetük elég meredek, a fél gengsztervilág a nyomukban jár, egy könyörtelen kelet-európai diktátor (Gary Oldman) is a fejükre vadászik, és ha mindez nem lenne elég, még a bérgyilkos hírhedt felesége (Salma Hayek) is feltűnik a színen. Ráadásul a robbanásokkal, autósüldözésekkel kikövezett véres európai "vakáción" a két fickónak egymás idiotizmusát is el kell viselnie... de persze a szakmájában legjobb testőrön és lökött védencén nem olyan egyszerű kifogni. 

Magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték

Forrás: port.hu

2017. augusztus 30., szerda 17:00

Mogyoró meló 2.

Grimbusz és barátai, Haver, Andie és Bizsu élnek, mint hal a vízben, jobban mondva, mint rágcsáló a mogyiboltban. Ám az idilli állapotnak egyszeriben vége szakad, amikor imádott éléskamrájuk a levegőbe repül. Fedél nélkül maradni még egy mókusnak is kemény dió, szerencsére azonban az árnyas Szabadság parkban hőseink hamarosan régi-új otthonra lelnek. Csak egy a bökkenő: a város pénzéhes polgármestere nagy profit reményében vidámparkot készül építeni, éppen ott, ahol Grimbuszék vertek tanyát.

A rágcsálóbagázsnak nincs más választása, mint összefogni a park többi állatával, és szembeszállni a polgármesterrel, a lányával és egy őrült sintérrel, hogy megmenthessék Mogyorországot. 

Magyarul beszélő, kanadai-amerikai-dél-koreai családi animációs film, 3D

Forrás: port.hu

2017. augusztus 06., vasárnap 10:00

Kodály kiállítás

KODÁLY ZOLTÁN EMLÉKKIÁLÍTÁS
Nyírbátori Református Templom (Oratóriumi terem)

A Kodály-én, Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából.

Megnyitó: 2017. augusztus 6. a 10 órai Istentisztelet keretein belül. A belépés INGYENES!

2017. augusztus 28., hétfő 19:00

Boeing Boeing – Leszállás Párizsban

A KONTÁRSULAT bemutatja

Marc Camoletti:
BOEING BOEING – LESZÁLLÁS PÁRIZSBAN

Önfeledt jókedvet garantál a vásárosnaményi Kontársulat amatőr csoport előadásában Marc Camoletti: Boeing Boeing – Leszállás Párizsban című vígjátéka. A főhős Bernard francia sztárépítész, aki elegáns loft-lakásából Párizsra lát. De nem csak a város csodálatos látképe hever a lába előtt, hanem a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is. Három mennyasszonya van, akik a menetrend szerint elkerülik egymást. A házvezetőnő mindhárom nő ízlését ismeri és készíti a különböző nemzetközi ételeket. Még arra sincs ideje, hogy felmondjon, mert a menü szinte óráról-órára változik. Közben váratlanul beállít vidékről a házigazda gyerekkori barátja, aki egy igazi lúzer. Irigyli barátja tökéletesre komponált életét és igyekszik megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban. Ám Bernard korántsem hétköznapi menetrendjét váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok. Mi történik ekkor? Káosz és katasztrófa…

Rendező: Rácz János
Rendezőasszisztens: Sziklai Ernő
Bernard: Rácz Róbert
Robert: Baráti János
Bertha: Kiss Ibolya Éva
Jacqueline: Fejes Viktória
Janet: Nagy Csilla
Judith: Hanyu Éva
Hang- és fénytechnika: Takács Sándor

Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze és Peter Sarik jazz zongoraművész, zeneszerző koncertje

Vendég: Illényi Csaba - hegedű
Közreműködik: Pintér Tibor - gitár, Gálfi Attila - dobok, Barcza H. József - nagybőgő

2017. augusztus 18. (péntek) 19 óra
Helyszín: a Nyírbátori Kulturális Központ színházterme


Illényi Katica édesapja hatására - aki a Magyar Állami Operaház hegedűse volt – 3 és fél éves korában kezdett hegedülni. 12 éves korától minden nyáron Svájcban, Sionban a nemzetközi „Festival Tibor Varga” hegedű mesterkurzusain vesz részt. 14 éves korában a Zeneakadémiára a „Különleges tehetségek” osztályába nyert felvételt. 16 éves korában az akkori Nyugat-Németországban korengedménnyel a Detmold-i Zeneművészeti Főiskola (Musikhochschule Detmold) hegedűszakos növendéke. Hegedűművész és tanári diplomáját 1991-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kapja.
Friss diplomás hegedűművészként szűknek érzi a klasszikus zenei nyelv határait, egész lényével akar szólni. Ekkor születik meg benne az elhatározás, hogy nemcsak hegedülni, hanem énekelni, táncolni is szeretne. Így hangképzésre jár és a hegedű mellett az ének lesz a második hangszere. Mindemellett színészmesterséget, jazz és sztepptáncot tanul. A pályakezdés első éveiben – hegedűművésztől szokatlan módon - színdarabokban, énekes-táncos operett és musicalek főszerepeit játssza, itthon és külföldön egyaránt, melyekben természetesen a hegedülés is fontos szerepet kap. Eközben a klasszikus zene mellett az igényes "könnyebb" műfaj irányzataival is megismerkedik. A jazz, a szving és a világzenékben kutatja azokat a stílusbeli különlegességeket, amelyeket a komolyzenén keresztül még nem ismerhetett meg.
Pozitív személyisége, szakmai felkészültsége, munkássága lehetővé teszi, hogy népszerűségén keresztül széles társadalmi rétegekhez eljuthat a komolyzene és az igényes jazz-zene is. Lemezei arany-és platinalemezek. Nemzetközileg ismert előadóművész, a hazai zenei kultúrát nemzetközileg reprezentáló művészek sorába választották Kocsis Zoltán, Rost Andrea és Sebestyén Márta mellett.
A theremin nevű hangszert - melyet nem kell megérinteni a megszólaltatásához - 2014. január 4-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében adott Újévi koncertjén mutatta be.

A műsort Sárik Péter hangszerelte, aki 2016-ban az Év jazz - zenésze díjat nyerte el – és a koncerten zongorán is közreműködött.
A színes programban helyet kapott a könnyű- és jazz zene, hazai- és világslágerek, világzenei, valamint komolyzenei művek autentikus hegedű - zongora felállásban, a modern kortárs és fogyasztható jazz műfajában. Előadásra kerülnek Liszt Ferenc, Bartók Béla, J.Brahms, J. S. Bach, Gershwin és Piazzolla művei, valamint Máté Péter és Edit Piaf dalok is.
A művészek a muzsikálás örömét átadva teremtenek önfeledt hangulatot a legmagasabb szakmai színvonalat nyújtva.
Ének, 2 hegedű, theremin, zongora, gitár, nagybőgő, dob, 80 perc, szünet nélkül.
Illényi Katica ezen a koncerten is bemutatja a theremin nemű hangszert, amelyet nem kell megérinteni a megszólaltatásához.

Jegyár: 2500 Ft

 

illenyisarik

2017. június 19., hétfő 14:00

Bátori Nyár 2017 - Sajtóanyag

Szezonindító sajtótájékoztatót tartottunk június 19-én a Báthori Várkastély és Panoptikum konferenciatermében. A sajtóeseményen a résztvevők megismerhették a Bátori Nyár idei, gazdag kulturális programsorozatát. A színes és változatos kínálatot Máté Antal, Nyírbátor Város Polgármestere ismertette.

A sajtóanyag megtekintéséhez katt a linkre!

sajtotaj2017fotoMAsajtotaj2017foto

2016. november 23., szerda 20:00

Kultúrpercek - 2016. november 23.

2016. november 02., szerda 20:00

Kultúrpercek - 2016. november 2.

2016. október 05., szerda 20:00

Kultúrpercek - 2016. október 5.

Városi ünnepségek, színház, mozi, táncház... :-) Minderről tájékoztatja a nézőket Vályogos Gréta programszervező a Kultúrpercek adásában. Tartsanak Velünk! :-)

Közzétette: BÁTOR MÉDIA – 2016. október 5.