Rendezvények

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

2017. június 19., hétfő 14:00

Bátori Nyár 2017 - Sajtóanyag

Szezonindító sajtótájékoztatót tartottunk június 19-én a Báthori Várkastély és Panoptikum konferenciatermében. A sajtóeseményen a résztvevők megismerhették a Bátori Nyár idei, gazdag kulturális programsorozatát. A színes és változatos kínálatot Máté Antal, Nyírbátor Város Polgármestere ismertette.

A sajtóanyag megtekintéséhez katt a linkre!

sajtotaj2017fotoMAsajtotaj2017foto

2017. július 01., szombat 18:30

Honeybeast koncert

A Honeybeast aranylemezes magyar együttes, mely elektronikus pop-rock zenét játszik, s a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőjeként szerzett országos ismertséget.
Érzelmes extremitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás. Végsőkig kidolgozott hangszerelés, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben - ez a Honeybeast. A zene iránti elkötelezett rajongás és a nem csak táncos lábakat megmozgató koncertélmény nyújtásának vágya hozta létre a hattagú szegedi zenekart.

Július 1. 18:30 Honeybeast - III. Lovas és Gasztro Fesztivál - Nyírbátor

 

honeybeast

baratkartyafesztivalok

2017. július 05., szerda 19:00

Transformers: Az utolsó lovag - 3D

AZ UTOLSÓ LOVAG szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. A emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a Transzformerek rejtélyes földi történelmébe. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager (Mark Wahlberg), Űrdongó, egy angol Lord (Sir Anthony Hopkins) és egy oxfordi professzor (Laura Haddock).
Mindenki életében eljön a pillanat, amikor helyt kell állnia. A TRANSFORMERS - AZ UTOLSÓ LOVAGban ez üldözöttekből hősök lesznek. A hősökből gonosztevők lesznek. Csak egy világ élheti túl: vagy az övék, vagy a miénk.

Magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm.

Forrás: port.hu

2017. július 05., szerda 17:00

Gru 3

Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt - az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, megalázó módon kirúgják őket az Anti Gonosz Ligából. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után.

Magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm.

Forrás: port.hu

A 2017-es Szárnyas Sárkány aktív szervezés alatt áll. Íme egy kis ízelítő az idei fesztivál fellépőiből.

szarnyas2017hon

2017. augusztus 05., szombat 16:00

Az 51. Nyírbátori Zenei Napok programja

A nyírbátori Református templom ősi falai között 1967 nyarán csendült fel először Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusa, mely megalapozta a Nyírbátori Zenei Napokat. A jó minősítéssel fémjelzett komolyzenei, fél évszázados programsorozat követve a hagyományokat, évről évre változatos zenei kínálattal várja a zenekedvelő közönséget. A színes események újra és újra megmutatják a zene megannyi arcát. A fesztivál célja, hogy a klasszikus műfajok és darabokon kívül, a szellemi örökség ápolásán túl, a modern kor legfülbemászóbb dallamai is felcsendüljenek a koncerteken. Fúvószenei találkozó, fanfárok, különleges zenei csemegével szolgáló koncertek és egy méltóságteljes, ünnepi zárókoncert várja idén is a zene szerelmeseit. Mindemellett csodálatos látvánnyal várja látogatóit a Református templom, a Római Katolikus Minorita templom és rendház és a Görögkatolikus templom. További kalandokra hív a legendákat bemutató Várostörténeti sétány és a Báthori Várkastély Panoptikuma, mely a Báthoriak korába invitálja időutazásra látogatóit.

51nyirbatorizeneinapokprogram

2017. június 24., szombat 19:00

Revans - ExperiDance Produkció

Az ExperiDance Produkció ismét Nyírbátorban! A Társulat célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal szelídíti meg vagy épp a végletekig fokozza. Az ExperiDance által így teljesen új, összetéveszthetetlen táncstílus született.

A furfangos szegény fiú, aki túljár a zsarnokoskodó uraság eszén, az európai népmesék kedvenc figurája. Hiszen nincs felemelőbb pillanat, mint amikor a gonosz megkapja méltó büntetését, az ügyes és jószívű főhős pedig elnyeri a leányt, az örökséget vagy épp a jószágot. A mese magyar verziója a Lúdas Matyi, amelyben a libapásztorfiú leckézteti meg Döbrögi földesurat, aki szemet vetett a libáira. Matyi nem is egyszer, de háromszor áll bosszút és minden alkalom mulatságosabb, mint az előző.

Román Sándor társulata frissítően modern verzióban táncolja el ezt a történetet.

Mesemondó, narrátor, Matyi édesanyja: Törőcsik Mari (hang)

Matyi: Kökény Róbert

Galiba, a kisliba: Bistei Judit

Döbrögi: Dénes Nándor

Döbröginé: Holman Enikő

Ispán: Görög Zoltán

Cimborák: Péli Róbert, Patonai Norbert, Benkő Dávid

Alispánok: Pintér Ágota Lotti, Morvai Veronika

Döbrögi-döngölők: Bánházi Eszter, Boros Bettina, Joó Viktória, Lázár Anna Dóra, Molnár Edina, Patonai Zsolt, Prókai Ágnes, Reszneki Domán, Rimár Izabella, Stana Alexandra, Szabó Dániel, Szerencse Károly, Szűcs Dániel

Finálédal: Kovács Ákos (hang)

Smink, fodrász: Petri Gitta Lili

Hangtechnika: Kupcsik Bertalan

Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó

Díszlettervező: Mira János

Zene: Czomba Imre

Fénytechnika, látvány: Szimeiszter Balázs

Fotó: Pintér Árpád

Producer: Vona Tibor

Dramaturg: Schwajda György

Rendező-koreográfus: Román Sándor

Forrás: www.experidance.hu

experidance revanskicsi

2017. július 01., szombat 09:00

III. Nyírbátori Lovas és Gasztro Fesztivál

Lovas sport, gasztronómia és kultúra. E három különböző terület összekapcsolásának nagyszerű kikapcsolódást nyújtó eredménye az idén harmadik alkalommal megvalósuló Nyírbátori Lovas és Gasztro Fesztivál a Fedeles Lovarda és környezetében.

A lovas pályán zajló ügyességi, díjugrató, fogathajtó és egyéb versenyeket kulturális programelemek, countryzene, mulatság és koncertek váltják. A programok olyan sorrendben valósulnak meg, hogy a fesztivál látogatói mind a lovas sport nyújtotta, mind a kulturális élmények részeseivé válhassanak. A fesztiválon immár hagyományosan részt vesznek a szervező város nagy múlttal rendelkező vállalkozói, a Csekő Kávéház, a Hardi Csárda és a Kakukk Étterem üzemeltetői, ínycsiklandozó étkeket kínálva a látogatók számára. Felejthetetlen hétvége a lovasok, családtagjaik, valamint bármely turista számára, hiszen a rendezvény helyszínének közvetlen szomszédságában található a strandolók körében nagy népszerűségnek örvendő Sárkány Wellness & Gyógyfürdő, valamint a Sárkány Apartman és Kemping.

2017. július 1. (szombat)

9:00 Ügyességi verseny, amatőr díjugrató verseny
14:00 Lovasbetyárok (Kecskemét)
14:30 Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete (Debrecen)
15:00 Puszta ötös (Kecskemét)
15:15 Cactus Country Club (Debrecen)
16:00 Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete (Debrecen)
16:30 Solymászbemutató - Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány
17:00-20:00 Hőlégballonozás
17:10 Fogatkarüsszel bemutató
17:45 Agárbemutató
18:30 Honeybeast
21:30 Tom White & the Mad Circus

2017. július 2. (vasárnap)

10:00 Fogathajtó verseny I. forduló
12:00 Kokas Banda
Rajzpályázat eredményhirdetése
Nyírbátori Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület bemutatója
13:00 Fogathajtó verseny II. forduló
15:00 Ismert emberek fogathajtó versenye

Kísérő programok:
Kézműves foglalkozás, népi játszótér, kosárfonó bemutató, madárshow (Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány), rajzpályázat kiállítás, rodeó bika, kisvonat menetrend szerint

baratkartyafesztivalok

 

lovasplak2017

2016. november 23., szerda 20:00

Kultúrpercek - 2016. november 23.

2016. november 02., szerda 20:00

Kultúrpercek - 2016. november 2.