Rendezvények

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

kedd, 30 április 2019 19:00

Szerenád est

Ismét szeretettel várja a fúvószene kedvelőit májust köszöntő műsorával a Nyírbátori Koncertfúvós Zenekar a Várostörténeti sétányon 2019. április 30-án 19 órától.

szerenad est 2019

szerda, 01 máj. 2019 13:30

Kutyaszépségverseny

Nevezd be kis vagy nagy kedvenced a Városi Majális Kutyaszépségversenyére! A jelentkezési lapot ITT (katt a linkre) töltheted ki.

kutya szepsegverseny plakat keskeny

szerda, 01 máj. 2019 10:00

Főzőbajnokság

Ki főzi Nyírbátor és térség legjobb ételét? Jelentkezz Te is csapatoddal a nyírbátori Főzőbajnokságra! A jelentkezési lapot ITT (katt a linkre)  tötheted ki.

fozoverseny

szerda, 01 máj. 2019 18:00

Soulwave koncert

A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi; nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva.
Már a bemutatkozó daluk a ’Lonely’ bizonyította, hogy kivételes érzékük van az alternatív popszámok megírásához. A 2010-ben jelent meg a zenekar első nagylemeze a One Night Stand, amit három évvel később, egy svédországi kiadónál megjelent, 1975 elnevezésű EP követett. Ebben az időszakban a zenekar főként külföldön, többek között Németországban, Csehországban, Ausztriában és Hollandiában turnézott, miközben Magyarországon a Petőfi Rádióban debütáló I Can’t Be Loved - nak köszönhetően egyre ismertebbé váltak.

2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű dala a „Szélcsend” amely rögtön a Petőfi Top 30-ba is bekerült, emellett bemutatkoztak az MR2 Akusztikban, aminek köszönhetően leszerződtek a Universal kiadóhoz. Az áttörést a 2016-ban megjelent Mindent Elhittem című dala hozta meg a zenekarnak, ami ismét rádiós slágerlistákra került, a dalra forgatott videoklip pedig a VIVA TV magyar slágerlistájának élén landolt. Ezt követően jelent meg a zenekar eddigi legnagyobb slágere a Comet díjra jelölt Kalandor, amely egyszerre vezette a Class FM és a Petőfi Rádió toplistáját, továbbá bejutott a Dal 2017, Eurovíziós dalválasztó műsorába, ahol a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőig menetelt. Az erős évkezdést a Szaladok című dalukkal tetézték, amely első helyen nyitott a Petőfi toplistáján. Ebben az évben a zenekar több mint 80 koncertet adott, elnyerte az Év Felfedezettjének járó Petőfi Zenei Díjat, majd megjelentette Nehezen Múlik című videoklipjét, a dal pedig ismét első helyre repítette a zenekart a rádiós toplistákon. 2018-at önálló klubturnéval indította a Soulwave, amelynek a sikereire a szakma is felfigyelt, hiszen Fonogram díjjal jutalmazták a zenekart, év felfedezettje kategóriában, illetve beválasztották a Nagyszínpad műsorába.

Forrás: facebook - Soulwave - @soulwaveofficial

varosi majalis soulwave plakat

szerda, 01 máj. 2019 10:00

Városi Majális

A család valamennyi tagja számára kellemes kikapcsolódást kínál a Városi Majális programja a Papok rétjén május elsején. Helyi csoportok, egyesületek bemutatói mellett rendőrségi kutyás bemutató várja a látogatókat. Baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civil szervezetek csapatai versengenek a már hagyományos főzőbajnokságon, míg a kutyakedvelők bájos kedvencüket mérettetik meg a kutyaszépségversenyen. A gyerekek kipróbálhatják magukat sakkban, felfedezhetik a Furfangos csudavilág tíz eszközparkjának hetven játékát, kézműveskedhetnek, lovagolhatnak, kifestethetik az arcukat, s ismét találkozhatnak a kedves Chili lufibohóccal. Barangolás a mesék birodalmában című előadását hozza el a legkisebbek részére a Pesti Művész Színpad. A rendőrség közlekedésbiztonsági bemutatója kicsik és nagyok számára is érdekes lehet. Közismert slágereket hoz a majálisozóknak a Szívtiproll, majd a fiatalok körében népszerű Soulwave zenekar szórakoztatja a közönséget.

varosi majalis plakat 2019

kedd, 21 máj. 2019 09:00

Interaktív fizika show

Vidám, szórakoztató, utazó előadás várja a gyerekeket a Nyírbátori Kulturális Központ színháztermében 2019. május 21-én, ahol a természet törvényszerűségeivel ismerkedhetnek meg. A háztartásban, konyhában, spájzban, otthonunkban található mindennapi eszközök segítségével olyan kísérleteket csodálhatnak meg, amelyeket többségét maguk is könnyedén elvégezhetnek otthon, és bemutathatnak szüleiknek, ismerőseinek, barátainak.  

interaktivfizika

szerda, 24 április 2019 19:00

Bosszúállók: Végjáték

Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.

Forrás: port.hu

szerda, 24 április 2019 17:00

Csodapark

June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark van elrejtve. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy fejetlenség uralkodik ezen a bámulatos helyen...
June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni. June-ra vár a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban. 

Forrás: port.hu

Lippai Marianna, az ÉLETKEdv alapítója, motivációs író, előadó első alkalommal látogat Nyírbátorba egy közönségtalálkozó keretein belül.

Marianna nap mint nap ír, őt idézve: "Mindenről, ami fontos az életben. Családról, szeretetről, anyaságról, apaságról, életről, türelemről, életszeretetről, elfogadásról, gyerekekről, az emberi lelkekről és a jelenről." (www.eletkedv.com) Pozitivitása, lelkesedése, a rengeteg energia, amely sugárzik belőle, példaértékű, motiváló lehet bárki számára.

Moderátor: Erdei-Nagy Ibolya, a Bátor Média munkatársa.

Jegyár: 1200 Ft
Jegyrendelés: +36 42 510 076 / +36 70 337 6877

fb icon 325x325

lippaimarianna

hétfő, 28 augusztus 2017 22:00

Szezonzáró „Boeingelés”

Üdítő, poénokkal teli színházi előadással zárult a Bátori Nyár 2017-es programsorozata. Köszönhetően a Móricz Zsigmond Színháznak, Nyírbátor immár harmadik alkalommal szolgálhatott külső helyszínként a megyeszékhelyen zajló Vidor Fesztiválnak.

A Kontársulat lelkes tagjainak jóvoltából a nyírbátori színházrajongók is megismerhették Marc Camoletti világhírű történetét, amelynek középpontjában a szélhámos sztárépítész, Bernard áll. A nőcsábász komfortos, percre pontosan beállított, zökkenőmentesen működő életét megzavarják a légitársaságok által újonnan bevezetett gyors „Boeingek”, amelyekkel Bernard három légiutaskísérő barátnője túl hamar ér haza. A káoszban házvezetőnője, Bertha, illetve személyazonossága visszaszerzéséért harcoló barátja, Robert segítik.

boeingkontarsulat

Fotó: Mudri Imre

A vásárosnaményi társulat közel két órán keresztül nevettette a csapat által „értő közönségnek” nevezett, közel kétszáz fős színházrajongó publikumot. A vígjáték valamennyi szereplője szimpatikus, szerethető karakter volt, amely nem csupán a történet, hanem a színészek játékának, kisugárzásának is köszönhető volt.

A darab címének megfelelően, leszálltunk mi is, ha nem is Párizsban, de a Bátori Nyarat Vidorogva zártuk. Színházi előadásokban azonban a továbbiakban sem lesz hiány. Bízunk benne, hogy 2017/2018-as színházi évadunk kínálata felkelti a nyírbátori és környékbeli színházrajongók érdeklődését.

 Minkah Fitzpatrick Jersey