Rendezvények

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

szombat, 23 március 2019 18:00

Pop-rock zenei est

Abba, The Beatles, Deep Purple, Boney M, Queen és más ismert világslágerek a Nyírbátori Koncertfúvós Zenekar előadásában március 23-án 18 órától a Nyírbátori Kulturális Központ színháztermében!

Belépő: 1500 Ft

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

péntek, 22 március 2019 18:00

Gerendás Péter koncert

Gerendás Péter Liszt-díjas énekes, gitáros előadóművész, zeneszerző, szövegíró.

Több emlékezetes koncertet adtak Zoránnal az ország több városában. 1983-ban az LGT-vel turnézott. 1988-ban megnyerte Magyar Televízió Dalversenyét. Bródy Jánossal évek óta írnak közös szerzeményeket Koncz Zsuzsa lemezeire, Zorán albumain Dusán szövegeivel jelennek meg dalai. Wolf Péterrel közös szerzeményük Wolf Kati lemezén jelent meg. Számos hazai művésszel, zenekarral dolgozott már együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként: Presser Gábor, Dés László, Somló Tamás, Demjén Ferenc, Katona Klári, Friderika, Kovax, Popper Péter, Jeff Porcaro Band, Finucci Bros Quartet…

 

"1956. április 13.-án születtem Budapesten. Már 8 évesen óriási vágyat éreztem a zenélés iránt és ez meg is határozta, hogy merre haladok majd előre: húrok, akkordok között fogom keresni az utamat, a még titkokat rejtő önmagamat.

A középiskola után elvégeztem a Konzervatórium jazz-ének szakát. 18 évesen bekerültem José Arzamendia zenekarába, a dél-amerikaiakból álló Los Pachungos-ba. 2 évvel később megalapítottam első saját zenekaromat Láma néven. Eközben rendszeresen felléptem más előadók kísérőjeként, később vendégeként. Zoránnal emlékezetes koncerteket adtunk az ország több városában.

1983-ban az LGT-vel turnéztam session zenészként, a zenekar másfél hónapig tartó angliai koncertkörútján. 1983-87között Norvégiában egy vendéglátó zenekarban játszottam. Hazatérésem után szóló pályára léptem. 1988-ban “Hóból vagyok” című dalommal megnyertem a Magyar Televízió Dalversenyét.

Szerzőként is egyre többen megismertek. Bródy Jánossal évek óta írunk közös szerzeményeket Koncz Zsuzsa lemezeire, Zorán albumain Dusán szövegeivel jelennek meg dalaim. Wolf Péterrel közös szerzeményünk Wolf Kati lemezén jelent meg. Számos hazai művésszel, zenekarral dolgoztam már együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként: Presser Gábor, Dés László, Somló Tamás, Demjén Ferenc, Katona Klári, Friderika, Kovax, Popper Péter, Jeff Porcaro Band, Finucci Bros Quartet…
Szívesen dolgozom együtt külföldi művészekkel is. 2003-ban a Kongresszusi Központban rendezett George Harrison emlékkoncertemen Joan Faulkner volt a vendégem, 2011-ben Moran Magal izraeli énekesnővel adtunk több koncertet az országban.
Büszke vagyok rá, hogy Faludy György barátságát élvezhettem. Néhány éve volt egy közös műsorunk, ahol az életéről faggattam Őt, és közben előadtam egy-egy általam megzenésített versét. Mindig csodálattal hallgattam történeteit: mikor az ő kérges kezét fogtam, megérinthettem egy picit József Attilát és Karinthyt, akikkel baráti viszonyban volt.

1988 óta működik saját zenekarom, melyben rengeteg nagyszerű zenész megfordult. Koncertjeim során különböző méretű zenekari felállások kísérnek. Láthattak már vonósnégyessel, szimfonikus nagyzenekarral, vagy fúvósokkal és dél-amerikai ütősökkel kiegészített latin zenekarban. Családi zenekarom érdekes színfolt a hazai és a nemzetközi zenei palettán.

Zenémet leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzám a jazz is. Rendszeresen koncerteztem a Budai Parkszínpadon, Petőfi Csarnokban, később a Kongresszusi Központban, Művészetek Palotájában, Syma Csarnokban és színházakban. Rendszeresen fellépek külföldön, emellett különböző koncerteken, fesztiválokon, rendezvényeken is láthat a közönség. Egyedül is gyakran állok színpadra, ahol akusztikus gitárral adok egész estés koncertet. Saját szerzeményeim mellett külföldi dalok is szerepelnek repertoáromban.

A zene mellett a boldogságot 9 gyermekem hozza a mindennapjaimba.

Díjaim:
1994. Liszt-díj (legmagasabb zenei kitüntetés)
1999. Huszka Jenő díj (Az év zeneszerzője)
1999. eMeRTon díj (Az év énekese)
2001. Radnóti díj (antirasszista díj példamutató munkásságáért)
2004. Budapestért díj (egyedi hangvételű szerzeményeiért és magas színvonalú előadóművészi tevékenységéért)
2008. Magyar Köztársaság Lovagkeresztje (legmagasabb állami kitüntetés fokozata)

Színházi darabokhoz írt zenéim:
A tenger szerelmesei (Soproni Színház 1997.)
Legyetek jók ha tudtok (Egri Színház 2000.)
Kövek a zsebben (Thália Színház 2004.)
11 perc (Thália Színház 2009.)
Kislány a pokolban (Kazán István Kamaraszínház 2010.)
Faludy est: Turek Miklós-Gerendás Péter (Nemzeti Színház 2013.)
Aranyborjú (Madách Színház 2014.)
Agyigó (Gózon Gyula Színház 2014., Spirit Színház 2015.)
Költőnk és kora Galkó Balázs és Gerendás Péter József Attila estje (Menház Színpad 2015.)

Színházi szerpeim:
Rocky Horror Show ( Musical Színház,IBS-Buda Stage 1994.)
A tenger szerelmesei (Soproni Színház 1997.)
Kövek a zsebben (Thália Színház 2004.)
Humorterápia (Szombathely Berzsenyi Színház 2007., József Attila Művelődési Központ)
Kislány a pokolban (Kazán István Kamaraszínház 2010.)
Faludy est: Turek Miklós- Gerendás Péter (Nemzeti Színház 2013.)
Aranyborjú (Madách Színház 2014.)
Agyigó (Gózon Gyula Színház 2014., Spirit Színház 2015.)
Költőnk és kora Galkó Balázs és Gerendás Péter József Attila estje (Menház Színpad 2015.)
Imagine – Seholsincs ember (John Lennon) (Holdvilág Kamaraszínház 2015)

Lemezeim:
908 (1992.)
Gerendás a deszkákon (1994.)
Két hónap a Nagy Folyón (1997.)
Átölel a múlt (1999.)
Kamaszkorom legszebb dal a (2000.)
Új dimenziók (2001.)
George Harrison emlékkoncert (duplaalbum 2003.)
Memento (2004.)
Apák könyve (2005.)
Faludy versek (2006.)
Ötvenes kő (2006.)
Bartók országában (2008.)
Családregény (2010.)
Nagyvárosi legendák ( 2011.)
Gitáromba kapaszkodva (2013.)
Boldogország (2015.)"

Forras: gerendaspeter.hu

gerendaspeter

szerda, 06 március 2019 19:00

Kölcsönlakás

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

Forrás: port.hu

szerda, 06 március 2019 17:00

Így neveld a sárkányodat 3 3D

A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét.
Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát... 

Forrás: port.hu

szerda, 20 február 2019 19:00

Boldog halálnapot! 2

Jessica Rothe visszatér a szereplőgárda élén a BOLDOG HALÁLNAPOT! 2-ben, amely a folytatása a 2017-es év meglepetés sikerfilmjének, melyben egymást érték a lebilincselő, ismétlődő fordulatok és komikus csavarok.
Ezúttal a hősnőnk, Tree felfedezi, hogy újra és újra meghalni meglepően könnyebb volt, mint a veszélyek, melyek ezek után következnek... 

Forrás: port.hu

szerda, 20 február 2019 17:00

A Lego kaland 2 3D

Valaha miden szupi-szuper volt… de az első Lego-kaland után nem sokkal kissé széteső hőseink, a Kiválasztott és Vadóc újabb veszélyekkel kénytelen szembenézni: a távoli Tesho-rendszer Duplo bolygójáról érkező idegenek ugyanis mindent lerombolnak – méghozzá jóval gyorsabban, minthogy ők újjá tudnák építeni.
Összeáll a kockahasú és kockafejű hősök különleges csapata: a Zöld Lámpás, Superman, Batman, Vasszakáll, Unikitty és a többiek hosszú, veszélyes útra indulnak, hogy végre szembenézzenek a támadókkal.

A Lord-Miller alkotópáros a Jump Street-filmekkel mutatta meg először, hogy milyen jó a humora, azóta az összes Lego-film mellett számos más, nagy sikerű animációs film fűződik a nevükhöz… és most összeraktak egy új Lego kalandot!

Forrás: port.hu

Lippai Marianna, az ÉLETKEdv alapítója, motivációs író, előadó első alkalommal látogat Nyírbátorba egy közönségtalálkozó keretein belül.

Marianna nap mint nap ír, őt idézve: "Mindenről, ami fontos az életben. Családról, szeretetről, anyaságról, apaságról, életről, türelemről, életszeretetről, elfogadásról, gyerekekről, az emberi lelkekről és a jelenről." (www.eletkedv.com) Pozitivitása, lelkesedése, a rengeteg energia, amely sugárzik belőle, példaértékű, motiváló lehet bárki számára.

Moderátor: Erdei-Nagy Ibolya, a Bátor Média munkatársa.

Jegyár: 1200 Ft
Jegyrendelés: +36 42 510 076 / +36 70 337 6877

fb icon 325x325

lippaimarianna

csütörtök, 21 február 2019 18:00

Bátori estek

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

batori free2019

szombat, 09 március 2019 19:00

Tavasznyitó bál

Második alkalommal várjuk a bálozni vágyókat a Tavasznyitó bálra március 9-én a Kulturális Központban.

tavasznyitobal

 

Következő bérletes előadásunk időpontja: 2019. március 19. 19 óra

Egy lakás, amelyről a bérlőjén kívül senki nem tudott, nagy titkot rejt. Itt alkotta első terveit két ifjú építész - az egyikük zseni volt. De valóban az kapta a világhírt, az elismeréseket, akit illetett? A következő generáció, évtizedekkel később, csak találgathat. De milyen hatással van az ő életükre három egykori fiatal, illetve három esős nap?

Egy helyszín, két időben: ugyanaz a három színész játssza a szülőket és később, felnőtt gyerekeiket.

 

Szereplők:

Kovács Patrícia

Schruff Milán

Szabó-Kimmel Tamás

 

Stáb:

Fordító-dramturg: Zöldi Gyergely

 Író: Richard Greenberg

Látvány:Zeke Edit

Plakát, grafika: Csáfordi László

Rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit

Rendező: Novák Eszter

Producer: Orlai Tibor

 

harom esos nap nyb plakat

 Minkah Fitzpatrick Jersey