Rendezvények

péntek, 24 május 2019 14:00

Városi Gyermeknap - HELYSZÍNVÁLTOZÁS! Kiemelt

Szerző:

A VÁRHATÓ ESŐS IDŐ MIATT A VÁROSI GYERMEKNAPOT A KULTURÁLIS KÖZPONT ÉPÜLETÉBEN RENDEZZÜK MEG!

Városunkban hagyományszerűen a gyermekeket május utolsó hétvégéjén ünnepeljük meg. Idén erre az alkalomra nagy izgalom közepette készült műsorával a Nyírbátori Meseház Óvoda Kerekerdő Tagóvodája. Bemutatót tartanak a Tűzmanók, és látványos táncelőadás mutatnak be a Bátor Mazsorett Csoport, a Gabriella Mozgásművészeti Stúdió, valamint a Street Dance School táncosai. A Bohócszínház A pöttyös bőrönd titkai című bohóc-bűvész mesejátékot hozza el a Városi Gyermeknap közönségének.

A pöttyös bőrönd titkai - Bohócszínház

Nemvicc Elek bohócnagykövet együtt utazott a buszon a híres Kéksapkás Varázslóval, sokat beszélgettek a játékokról, és végül barátságuk jeléül sapkát cseréltek. A legenda szerint, ha a varázsló kék sapkája felkerül a gyerek fejére, akkor a sapkában benne lesz az összes titkos csoda, no meg a gyerek feje! Ezt a sapkát hozza magával a bohóc. A pöttyös bőröndjéből még előkerülnek legféltettebb titkai, a pörgő tányérok, a zsonglőrlabdák és a varázspálca, hogy kiderüljön, kik ügyesbbek, a fiúk vagy a lányok. Jönnek a viccek, izgalmas talányok, a bűvészmutatványok. A legnagyobb titokra is fény derül, hogy a csokievés után nem szappannal mossuk meg a fogainkat. És mi az vajon, amit mindenkinek tudnia kell, aminek az életben a gyerekek a lenagyobb hasznát fogják venni, ha megtanulják, hogy hogyan kell szép, színes bohócot rajzolni!

Akadályversenyen és aszfaltrajzversenyen mérettethetik meg magukat a gyerekek, miközben arcot festethetnek, kézműveskedhetnek, lovagolhatnak, s kipróbálhatják a Szárnyalló népi játékokat. Finom hagymás zsíros kenyérrel és limonádéval kedveskednek a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületének tagjai.

A színpadon 17 órától a Kifli zenekar slágereire mulathatnak a legkisebb zenerajongók.

 helyszínváltozás

 

varosi gyereknap 2019

 Minkah Fitzpatrick Jersey