Rendezvények

2017. november 03., péntek 19:00

Újra stand up comedy Nyírbátorban Kiemelt

Szerző:

A stand up comedy képviseletében november 3-án Badár Sándor, Bruti és Ricsifiú látogat Nyírbátorba. Jegyek még kaphatók!

Badár Sándor Karinthy-díjas magyar színész, humorista 

Utánozhatatlan karakter. Sajátos humora, rögtönzései és nem utolsósorban jellegzetes figurája a kortárs magyar film izgalmas alakjává tette. Szöveget nem szeret tanulni, a felvételeken legtöbbször improvizál. Nem hivatalos rekordként egyszer hét és fél órán át beszélt a közönséghez a Szegedi Ifjúsági Napokon. 

Forrás: Wikipédia

Bruti  (polgári nevén: Tóth Imre) humorista, dalszerző, zenész, műsorvezető.

Tizenévesen kezdett gitározni, majd több debreceni zenekarban játszott 1987 és 1995 között. Leginkább blues, rock n' roll zenészként ismerik. A '90-es évek elején a Marshall zenekarral kiadták a "Pénz a bőr alatt" c. albumukat. Később a zenekar feloszlása után, saját dalokon dolgozott. 2003-ban került a debreceni Friss rádióhoz, ahol a Trisó (közélet, humor) műsorban szerepelt évekig. 2006-ban műsorvezető társával, Varga Attila "Sixx"-szel saját rádióműsort indított Fotelpatkányok néven. Külföldi és magyar sorozatokat boncolgattak. Ekkor rendszeresen írt a Hogyvolt blogra is. 2008-ban részt vett a Dumavölgy – Humorvár rendezvénysorozaton Nagyvázsonyban, ahol dalszerzőként és előadóként is bemutatkozott. Ekkor kezdődött humorista karrierje, és ugyanitt lépett fel először az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré c. műsorában is, ami azóta rendszeressé vált Bruti és a Kültagok néven. Ugyanebben az évben, ősszel bemutatkozott a Godot Dumaszínházban, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján is, majd novemberben társulat tagja lett. Az ország számos pontján fellép, 2009-től állandó szereplője a Comedy Central csatorna, Comedy Central bemutatja c. műsorának, majd az RTL Klubon futó, Showder Klubban is. 2013-ban létrehozta a Dallal a Falnak című egész estés műsort, ahol a Bruti és a Kültagok nevű swing zenekarával játsszák a dalait stand-up betétekkel. A zenekar eredetileg a debreceni Párdon zenekar a következő felállásban: Kiss Virág - Ének, Blaskovits Attila - ütősök, Hegyes Bertalan - bőgő, basszusgitár, Hernyák Marcell - zongora, Varga Gergely - trombita. 2014 augusztusában megvált a Dumaszínháztól, azóta szabadúszó. Debrecenben él, szabadidejében sorozatokat néz, számítógépes játékokkal játszik és hangszereket gyűjt.

Forrás: Wikipédia

Ricsifiú

Színészből lett komédiás, ismerős hangú vicces ember. A színpad iránti elkötelezettsége már gyerekkorában elrendeltetett, és pályamódosítása ellenére sem múlik. Thália istennő reformer lelkű apostola, rádiós műsorvezető, állomáshang, egy hírszerkesztő angoltanárnő férje, nem mellesleg boldog apuka. A főiskola felvételi bizottságát is megnevettette, de ez ott nem jelentett sikert. A vidéki emberek városi hangja, a nagyvárosban élő falusi legény. A szolgálati halottaskocsi vidám lelkű idomárja, a Morzsi-gyászoló locsolkodó-bajnok, az ibrányi Ricsifiú élethű mása, lemezlovas, a közszolgálat valódi hangja.

Forrás: dumaszinhaz.hu

standup