Kulturális Központ

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

csütörtök, 11 április 2019 11:00

DebreSlam a magyar költészet napja alkalmából

DebreSlam - Gőg és Magóg Fia - Rendhagyó irodalomóra slammel

A slam poetry egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Általában aktuális témákról szól, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!

A DebreSlam csapata ezúttal csavart egyet a dolgokon, ugyanis nem egy klasszikus slam poetry versenyt rendeznek, hanem Ady Endre emlékére egy tematikus előadással készülnek. Az idén száz éve elhunyt költő és versei inspirálták a műsorukat, ahol többek közt különféle akusztikus hangszerekkel kísért versátiratokat hallhatnak az érdeklődők.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

debreslam plakat

szerda, 03 április 2019 17:00

Dumbó 3D

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva a meggyőző üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott szórakoztatóműsorához. Dumbó így új magasságokban szárnyalhat a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt megtudja, hogy a csillámporos külső mögött Dumbó új otthona sötét titkokat őriz.

A Disney és Tim Burton rendező nagyívű kalandfilmje kibővíti a hőn szeretett klasszikust, melyben a különbözőséget ünneplik, a családot nagy becsben tartják, az álmok pedig szárnyalnak. 

Forrás: port.hu

szerda, 03 április 2019 19:00

Mi

Az erőteljes és átütő ötleteiről ismert, Oscar-díjas filmes, Jordan Peele, a Tűnj el! című kasszasiker alkotója egy újabb eredeti és provokatív thrillerrel lepi meg a közönséget. A saját, Monkeypaw Productions cége égisze alatt készült filmjének további producerei Sean McKittrick, Jason Blum és Ian Cooper. A filmet Peele írta és rendezte.

port.hu

 

szombat, 23 március 2019 18:00

Pop-rock zenei est

Abba, The Beatles, Deep Purple, Boney M, Queen és más ismert világslágerek a Nyírbátori Koncertfúvós Zenekar előadásában március 23-án 18 órától a Nyírbátori Kulturális Központ színháztermében!

Belépő: 1500 Ft

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

péntek, 22 március 2019 18:00

Gerendás Péter koncert

Gerendás Péter Liszt-díjas énekes, gitáros előadóművész, zeneszerző, szövegíró.

Több emlékezetes koncertet adtak Zoránnal az ország több városában. 1983-ban az LGT-vel turnézott. 1988-ban megnyerte Magyar Televízió Dalversenyét. Bródy Jánossal évek óta írnak közös szerzeményeket Koncz Zsuzsa lemezeire, Zorán albumain Dusán szövegeivel jelennek meg dalai. Wolf Péterrel közös szerzeményük Wolf Kati lemezén jelent meg. Számos hazai művésszel, zenekarral dolgozott már együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként: Presser Gábor, Dés László, Somló Tamás, Demjén Ferenc, Katona Klári, Friderika, Kovax, Popper Péter, Jeff Porcaro Band, Finucci Bros Quartet…

 

"1956. április 13.-án születtem Budapesten. Már 8 évesen óriási vágyat éreztem a zenélés iránt és ez meg is határozta, hogy merre haladok majd előre: húrok, akkordok között fogom keresni az utamat, a még titkokat rejtő önmagamat.

A középiskola után elvégeztem a Konzervatórium jazz-ének szakát. 18 évesen bekerültem José Arzamendia zenekarába, a dél-amerikaiakból álló Los Pachungos-ba. 2 évvel később megalapítottam első saját zenekaromat Láma néven. Eközben rendszeresen felléptem más előadók kísérőjeként, később vendégeként. Zoránnal emlékezetes koncerteket adtunk az ország több városában.

1983-ban az LGT-vel turnéztam session zenészként, a zenekar másfél hónapig tartó angliai koncertkörútján. 1983-87között Norvégiában egy vendéglátó zenekarban játszottam. Hazatérésem után szóló pályára léptem. 1988-ban “Hóból vagyok” című dalommal megnyertem a Magyar Televízió Dalversenyét.

Szerzőként is egyre többen megismertek. Bródy Jánossal évek óta írunk közös szerzeményeket Koncz Zsuzsa lemezeire, Zorán albumain Dusán szövegeivel jelennek meg dalaim. Wolf Péterrel közös szerzeményünk Wolf Kati lemezén jelent meg. Számos hazai művésszel, zenekarral dolgoztam már együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként: Presser Gábor, Dés László, Somló Tamás, Demjén Ferenc, Katona Klári, Friderika, Kovax, Popper Péter, Jeff Porcaro Band, Finucci Bros Quartet…
Szívesen dolgozom együtt külföldi művészekkel is. 2003-ban a Kongresszusi Központban rendezett George Harrison emlékkoncertemen Joan Faulkner volt a vendégem, 2011-ben Moran Magal izraeli énekesnővel adtunk több koncertet az országban.
Büszke vagyok rá, hogy Faludy György barátságát élvezhettem. Néhány éve volt egy közös műsorunk, ahol az életéről faggattam Őt, és közben előadtam egy-egy általam megzenésített versét. Mindig csodálattal hallgattam történeteit: mikor az ő kérges kezét fogtam, megérinthettem egy picit József Attilát és Karinthyt, akikkel baráti viszonyban volt.

1988 óta működik saját zenekarom, melyben rengeteg nagyszerű zenész megfordult. Koncertjeim során különböző méretű zenekari felállások kísérnek. Láthattak már vonósnégyessel, szimfonikus nagyzenekarral, vagy fúvósokkal és dél-amerikai ütősökkel kiegészített latin zenekarban. Családi zenekarom érdekes színfolt a hazai és a nemzetközi zenei palettán.

Zenémet leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzám a jazz is. Rendszeresen koncerteztem a Budai Parkszínpadon, Petőfi Csarnokban, később a Kongresszusi Központban, Művészetek Palotájában, Syma Csarnokban és színházakban. Rendszeresen fellépek külföldön, emellett különböző koncerteken, fesztiválokon, rendezvényeken is láthat a közönség. Egyedül is gyakran állok színpadra, ahol akusztikus gitárral adok egész estés koncertet. Saját szerzeményeim mellett külföldi dalok is szerepelnek repertoáromban.

A zene mellett a boldogságot 9 gyermekem hozza a mindennapjaimba.

Díjaim:
1994. Liszt-díj (legmagasabb zenei kitüntetés)
1999. Huszka Jenő díj (Az év zeneszerzője)
1999. eMeRTon díj (Az év énekese)
2001. Radnóti díj (antirasszista díj példamutató munkásságáért)
2004. Budapestért díj (egyedi hangvételű szerzeményeiért és magas színvonalú előadóművészi tevékenységéért)
2008. Magyar Köztársaság Lovagkeresztje (legmagasabb állami kitüntetés fokozata)

Színházi darabokhoz írt zenéim:
A tenger szerelmesei (Soproni Színház 1997.)
Legyetek jók ha tudtok (Egri Színház 2000.)
Kövek a zsebben (Thália Színház 2004.)
11 perc (Thália Színház 2009.)
Kislány a pokolban (Kazán István Kamaraszínház 2010.)
Faludy est: Turek Miklós-Gerendás Péter (Nemzeti Színház 2013.)
Aranyborjú (Madách Színház 2014.)
Agyigó (Gózon Gyula Színház 2014., Spirit Színház 2015.)
Költőnk és kora Galkó Balázs és Gerendás Péter József Attila estje (Menház Színpad 2015.)

Színházi szerpeim:
Rocky Horror Show ( Musical Színház,IBS-Buda Stage 1994.)
A tenger szerelmesei (Soproni Színház 1997.)
Kövek a zsebben (Thália Színház 2004.)
Humorterápia (Szombathely Berzsenyi Színház 2007., József Attila Művelődési Központ)
Kislány a pokolban (Kazán István Kamaraszínház 2010.)
Faludy est: Turek Miklós- Gerendás Péter (Nemzeti Színház 2013.)
Aranyborjú (Madách Színház 2014.)
Agyigó (Gózon Gyula Színház 2014., Spirit Színház 2015.)
Költőnk és kora Galkó Balázs és Gerendás Péter József Attila estje (Menház Színpad 2015.)
Imagine – Seholsincs ember (John Lennon) (Holdvilág Kamaraszínház 2015)

Lemezeim:
908 (1992.)
Gerendás a deszkákon (1994.)
Két hónap a Nagy Folyón (1997.)
Átölel a múlt (1999.)
Kamaszkorom legszebb dal a (2000.)
Új dimenziók (2001.)
George Harrison emlékkoncert (duplaalbum 2003.)
Memento (2004.)
Apák könyve (2005.)
Faludy versek (2006.)
Ötvenes kő (2006.)
Bartók országában (2008.)
Családregény (2010.)
Nagyvárosi legendák ( 2011.)
Gitáromba kapaszkodva (2013.)
Boldogország (2015.)"

Forras: gerendaspeter.hu

gp plakat

Lippai Marianna, az ÉLETKEdv alapítója, motivációs író, előadó első alkalommal látogat Nyírbátorba egy közönségtalálkozó keretein belül.

Marianna nap mint nap ír, őt idézve: "Mindenről, ami fontos az életben. Családról, szeretetről, anyaságról, apaságról, életről, türelemről, életszeretetről, elfogadásról, gyerekekről, az emberi lelkekről és a jelenről." (www.eletkedv.com) Pozitivitása, lelkesedése, a rengeteg energia, amely sugárzik belőle, példaértékű, motiváló lehet bárki számára.

Moderátor: Erdei-Nagy Ibolya, a Bátor Média munkatársa.

Jegyár: 1200 Ft
Jegyrendelés: +36 42 510 076 / +36 70 337 6877

fb icon 325x325

lippaimarianna

hétfő, 28 augusztus 2017 22:00

Szezonzáró „Boeingelés”

Üdítő, poénokkal teli színházi előadással zárult a Bátori Nyár 2017-es programsorozata. Köszönhetően a Móricz Zsigmond Színháznak, Nyírbátor immár harmadik alkalommal szolgálhatott külső helyszínként a megyeszékhelyen zajló Vidor Fesztiválnak.

A Kontársulat lelkes tagjainak jóvoltából a nyírbátori színházrajongók is megismerhették Marc Camoletti világhírű történetét, amelynek középpontjában a szélhámos sztárépítész, Bernard áll. A nőcsábász komfortos, percre pontosan beállított, zökkenőmentesen működő életét megzavarják a légitársaságok által újonnan bevezetett gyors „Boeingek”, amelyekkel Bernard három légiutaskísérő barátnője túl hamar ér haza. A káoszban házvezetőnője, Bertha, illetve személyazonossága visszaszerzéséért harcoló barátja, Robert segítik.

boeingkontarsulat

Fotó: Mudri Imre

A vásárosnaményi társulat közel két órán keresztül nevettette a csapat által „értő közönségnek” nevezett, közel kétszáz fős színházrajongó publikumot. A vígjáték valamennyi szereplője szimpatikus, szerethető karakter volt, amely nem csupán a történet, hanem a színészek játékának, kisugárzásának is köszönhető volt.

A darab címének megfelelően, leszálltunk mi is, ha nem is Párizsban, de a Bátori Nyarat Vidorogva zártuk. Színházi előadásokban azonban a továbbiakban sem lesz hiány. Bízunk benne, hogy 2017/2018-as színházi évadunk kínálata felkelti a nyírbátori és környékbeli színházrajongók érdeklődését.

péntek, 11 augusztus 2017 08:12

Gabriella Mozgásművészeti Stúdió

A Gabriella Mozgásművészeti Stúdió szeptembertől is szeretettel várja régi és új növendékeit Nyírbátorba. A beiratkozás folyamatosan történik a Stúdió oldalán, illetve telefonon. Személyes találkozás szeptember 8-án pénteken 15 órától a Kulturális Központ tükörtermében. Az órák 15:30-tól kezdődnek.

Az órákon klasszikus és jazz balettel, esztétikus testképzéssel, modern kortárstánccal, karakter táncokkal, és a színpadi tánc művészetével ismerkednek a növendékek.

gabika1

 

gabika2

 Minkah Fitzpatrick Jersey