Kulturális Központ

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

péntek, 27 szeptember 2019 14:00

30. Szüreti felvonulás

Idén már 30. alkalommal rendezzük meg a Szüreti felvonulást! A gyülekező a Bátori ABC parkolójában lesz, innen indul majd el 14.00 órakor a díszes menet a Szabadság téren, a Zrínyi utcán és a Károlyi úton át a Papok rétjére. A rendezvény helyszínén színes színpadi- és kísérőprogramok várják majd az érdeklődőket. Fellépnek a Bátor Mazsorett növendékei, a Tűzmanók, a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Nyírbátori Tangintézményének néptáncosai, koncertet ad a gyerekeknek a Pom-Pom együttes, és Szép Bence humorista vezetésével egy vidám hangulatú, interaktív városismereti kvízen is részt vehetünk. A 10-14 év közötti nyírbátori gyerekeket egy főzőversenyre invitáljuk, és ismét keressük a térség legszebb, legkülönlegesebb mezőgazdasági gépét is. Ezen kívül itt lesz a Csupa Csoda vándorjátszótér egy kosaras körhintával kiegészülve, lesz kukoricamorzsolás, kovács bemutató, fafaragó-, körmöcskéző-, gyöngyfűző- és csuhézó foglalkozás, aszfalt-rajzverseny, gyerek íjászat, lovagoltatás, hajfestés, hajfonás, arcfestés, henna, óriás bábok és egészségügyi mérések is. Aki megéhezett, azt a megszokott büfék mellett ingyenes vajas-mézes kenyér, hagymás zsíros kenyér, sült kolbász, és frissen készült must is várja. A rendezvényt a Kiscsillag zenekar koncertje zárja.

szüreti felvonulás plakát kiscsillag másolat HONLAP

csütörtök, 12 szeptember 2019 14:38

Cserháti Zsuzsa 70' Emlékkoncert

Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekarának műsora
Közreműködik: Kratelli Josephine és Szulák Andrea

Jegyár: 2500 Ft
Bátor Kártyás és Nyírbátor Barát Kártyás kedvezményes ár: 2250 Ft
Az idősek világnapja alkalmából 60 éves kor felett a koncert ingyenes, de regisztrációs jegy váltásához kötött.

Molnár György első hangszeres leckéit nagyapjának köszönheti, majd kiváló tanárai: Herrer Pál és Tabányi Mihály segítették zenei fejlődését. „A harmadik születésnapomra kaptam meg első hangszerem, ezzel kezdődött minden, azóta az életem része a zene és a művészet.” Több versenygyőzelem után az 1999-es év szólistája, 2000-ben pedig az Országos Harmonikaverseny kategória győztese lett. Eddigi pályafutásának csúcspontja volt, mikor egy szakmai bizottság döntése alapján 2002-ban átvehette a Nemzetközi Lyra-díjat a Budapesti Kongresszusi Központban. A Harmonika Virtuózai Koncertsorozat 2000-ben indult hódító útjára, melynek megalkotója maga a zenekar vezetője és szólistája Molnár György volt. Célja a hangszer méltó helyre emelése a hazai zenei életben. Ennek megvalósításában négyfős zenekara segíti, melybe a szakma legkiválóbb zenészei tartoznak. „A koncerteken nincsenek korosztályok, minden látogató élvezi műsorunkat. Célom igazi zenei értékek közvetítése úgy, hogy közben a közönség remekül szórakozzon” A koncerten szerepelnek musette keringők, sanzonok, bravúr polkák, magyar örökzöldek,koncert és előadási darabok, swingek, magyaros egyvelegek, latin dallamok és igazi meglepetés számok is. A koncertsorozat megalakulása óta a zenekar szinte valamennyi jelentős magyarországi városban fellépett, mindenütt telt házak fogadták. „Szeretettel várom azokat, akik már ismernek és láttak színpadon, vagy akik kíváncsiak előadásunkra, és kedvelik a harmonikát. Ígérem, mindent elkövetek, hogy egy felejthetetlen estét tölthessünk együtt.”

Kratelli Josephine
A több mint 250 éves múlttal rendelkező híres Krateyl Cirkuszdinasztia leszármazottja, eredeti neve Krateyl Jozefina. Pályáját Ő maga is artistaként kezdte, a család produkcióinak közreműködőjeként bejárta gyakorlatilag a fél világot, majd az 1970-es évek közepétől már mint bárénekesnő lépett színpadra. 1975 és 1986 között külföldön énekelt az NSZK, NDK, Jugoszlávia valamint Belgium nagyvárosainak neves szórakozóhelyein, zenekarokkal valamint szólistaként is. Hazatérését követően 1999-ig olyan híres Budapesti Bárokban lépett fel mint például a Hotel Volga, Hotel Amazon, Hotel Astoria. 2000 tavaszán hozta létre saját zenekarát a Josephine Music Company-t. 2002-ben megjelent első lemeze Tűzön-vízen át címmel, majd négy évvel később második lemeze az Új világ a megjelenés évében aranylemez lett. 2007-ben Fonogram díjra jelölték "Az év hazai jazz albuma" kategoriában. Dalai rendszeresen hallhatóak a 90.9 jazzy rádióban. Saját zenekarával dolgozik napjainkban is, valamint rendszeresen látható a Magyar ATV Zeneexpressz című műsorában.
Szulák Andrea

Életrajz: A 80-as években külföldön dolgozott tánczenészként. Miután visszaköltözött Magyarországra, rangosabb hazai lokálokban és bárokban lépett fel. 1990-ben az új Neoton énekesnője lett a Neoton Família szakadása után. 1992 és 1994 között a Rapülők zenekarral dolgozott. 1993-ban ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon az Árva reggel című számával, de az elődöntőben sajnos nem jutott tovább. 1992-ben és 1994-ben az év énekesnője lett. 1998-ban kezdte meg a tévés karrierjét a TV2-nél a Ki vagyok én? című műsorával. A kétezres évek elején több országos televízióban is saját műsort kapott, majd 2007. április 26-án életet adott lányának, Rozinának.

TV műsorok: Ki vagyok én? (1998) – TV2, Activity (2001) – TV2, Szulák Andrea Show (2002) – TV2, A Társulat (2007) – Magyar Televízió, Szulák és más (2008) – Magyar Televízió, 6 órai tea (2009) – Magyar Televízió, Csináljuk a fesztivált (2010) – Story TV, Szerencsekerék (2011) – Story TV, Az ének iskolája (2012, 2013, 2014) – TV2, A nagy Duett (2015,2016) – TV2

Lemezek: Nem harap a néni, Darabok a szívemből, Boldogság gyere haza (aranylemez), Musical is meg nem is, Szeretni bolondulásig (aranylemez), Best of Szulák Andrea, Cinema, IQ, Szerelemez, Titkos szeretők (Benkő Péterrel), Cinema

cserhatizsuzsa70

péntek, 27 szeptember 2019 15:00

Főzőverseny - nevezési lap

Várjuk azon - négy, 10-14 év közötti, Nyírbátorban tanuló diákból és egy felnőtt segítőből álló - csapatok jelentkezését, akik a 30. Szüreti felvonuláson megméretettnék magukat egy főzőversenyen. Nevezni EZEN a linken lehet.

 

főzőverseny plakát HONLAP

péntek, 27 szeptember 2019 15:00

Mezőgazdasági gépek versenye - nevezési lap

A 30. Szüreti felvonuláson is keressük a térség legszebb, legkülönlegesebb mezőgazdasági gépét! Nevezni EZEN a linken keresztül lehet!

 

traktor szépségverseny HONLAP

csütörtök, 03 október 2019 19:00

Ráadás - Bródy János

Az 1960-as évek új zenei formáiban megjelenő társadalmi mozgalmak máig ható következménye, hogy Bródy János a magyar kultúra egyik emblematikus alakja lett, és művészetében követhetően tükröződik az elmúlt fél évszázad történelmének minden jelentős fordulata. 1964-ben, az érettségi után került az Illés-együttesbe, ahol Szörényi Leventével számos olyan dal szerzője lett, melyek megjelenését sokan origónak tekintik a magyar rock történetében. Az Illés repertoárjának kialakításával a szövegíró és gyakran dalszerző Bródy János a magyar rockzene ikonikus alakjává vált. A dalszövegek forradalmi újítója és a mára már legendává vált zenekar szellemi irányítója sokak számára jelentett iránytűt az akkori társadalom útvesztőiben, és személy szerint is példát mutatott az emberi jogok szabad és bátor képviseletével. Ennek következtében komoly konfliktusai voltak a rend szigorú őreivel és 1973-ban vizsgálat is indult ellene, államellenes izgatás gyanújával. A zenekar a külső és belső feszültségek nyomását nem viselte el, és az év végén Illés Lajos feloszlatta az együttest.

1974-ben hozták létre a Fonográfot, mely már több volt, mint egy zenekar, hiszen valóságos művészeti alkotóműhelyként működött. Itt készültek Koncz Zsuzsa és Halász Judit lemezei is, melyeknek értelmi szerzője elsősorban Bródy János volt. Szövegeit ebben az időben még erősebben cenzúrázták, mint korábban, de ő mindig megtalálta a lehetőségét annak, hogy dalaiban a hivatalos szólamoktól eltérő gondolatokat és érzelmeket közvetítsen. A Fonográf-korszakban jöttek létre a későbbiekben olyan jelentős sikereket hozó első színpadi művek is, mint a Kőműves Kelemen és az István, a király.

Bródy János önálló előadói pályafutása a hetvenes évek végén a Várszínházban és az Egyetemi Színpadon kezdődött. Az Illés- és a Fonográf zenekarban eltöltött évek után egyre inkább olyan dalai születtek, melyek személyes hangulata, érzelmi elkötelezettsége vagy ironikus intellektualizmusa szinte megkövetelte, hogy szerzőjük maga álljon velük közönség elé. Olyan idők jártak akkor, amikor őbenne dalokban tört a felszínre sok mélyen elfojtott érzés és gondolat. Bródy János a maga szerénynek mondott előadói képességeivel is hitelesen és mindenki által érthetően fogalmazta meg nemzedékének álmait és csalódásait, és első felvételeinek népszerűsége következtében hamarosan a hatóságok által gyanakodva figyelt és a hivatalos kultúrpolitikusok bánatára közkedvelt szereplője lett az ifjúsági klubok hálózatának.

Első lemeze 1980-ban jelent meg Hungarian Blues címmel olyan felejthetetlen dalokkal, mint a Filléres emlékeim, Földvár felé félúton, Mama kérlek, és a Bródy-dalok jelbeszédes módján helyzetjelentést adó Maszkabál.

Második albuma a Ne szólj szám volt 1984-ben, melynek címadó dalában még ma is érezhető a korszak alapvető életérzése, és azóta tudjuk, hogy van olyan, hogy Egy hétig tart egy szerelem. Ezen az albumon jelent meg sok-sok év után újra a hatvanas évek nemzedékének egykor betiltott himnusza, a Ha én rózsa volnék.

A nyolcvanas évek végén következett a Hang nélkül, melyen az Engedd, hogy szabad legyek, az Átmeneti állapot és a Zárt osztály már nyíltan szólt a változás iránti vágyról, de emlékezetes maradt a Légy hű magadhoz vagy A fiam meg a lányom, melyben a szerző új szerepköréről tudósított. Az utca másik oldalán című összeállítás 1994-ben jelent meg, ironikus és kritikus hangvételével már az új korszak ellentmondásait tükrözte máig ható érvénnyel olyan dalokban, mint a Tangó LeMondó és a Haggyá' má' békibe', de művészi hitvallást is jelzett a Mit tehetnék érted, A földön járj vagy az Őszinte bohóc.

A zenekarok feloszlottak, átalakultak, de Bródy János folyamatosan képes volt önmagát adni és gitárral a kezében, mint a hétköznapok krónikása járta az országot, ironikus mosollyal idézve a reménytelen szerelem és a beteljesült csalódás közti rövid átmeneti boldogságot, vigasztalva a meg nem valósult álmaikból ébredő szorongókat. Az 1994 végén a régi Budapest Sportcsarnokban tartott előadásról Volt egyszer egy koncert címmel CD és később DVD is forgalomba került.

2001-ben, az új évezred kezdetén Kockázatok és mellékhatások címmel jelent meg az a zenei gyógyszer, amellyel nem kell orvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulni. A lemezen szereplő 12 szám túlnyomó többsége, mint a Jön a vonat és a Meg kéne kapaszkodni, az életünkben sűrűn előforduló kockázatokról és mellékhatásokról szól. Az emberi jogok védelmében írt Szabadnak születtél pedig arra figyelmeztet, hogy törékeny ünnepeink és bizonytalan hétköznapjaink közepette is meg kell őriznünk emberi méltóságunkat.

Munkásságában jelentős helyet foglalnak el a színpadi művek, amelyeknek szövegkönyvét írta (Kőműves Kelemen, István, a király, Doktor Herz, Fehér Anna, A kiátkozott, Veled, Uram, Will Shakespeare vagy akit akartok, és az Andrew Lloyd Webber zenéjével készült Volt egyszer egy csapat.)

2006-ban, Bródy János 60. születésnapján a Madách Színház ünnepi műsorában fiatal tehetségek előadásában saját dalaival köszöntötték fel a szerzőt, aki sokféle tevékenysége mellett még mindig gyakran volt vendége kisebb-nagyobb színpadoknak. Ezt az előadást örökítette meg a BRÓDY 60 című DVD, melyen az extrák között néhány régebbi felvétel is megtalálható. A Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművész életművét sokféle díjjal ismerték el, 2011 tavaszán a Fonogram életműdíját vehette át. Ekkor jelentette be, hogy elfogadta az EMI felkérését egy új album készítésére, és július végére a Fodo Sound Stúdióban elkészültek a felvételek.

Az Illés szekerén című album 2011. szeptember 22-én került forgalomba és komoly meglepetéseket tartogatott még azoknak is, akik jól ismerték Bródy János addigi pályafutását. Az alkotók szándékai szerint az Illés-zenekar hagyományainak szellemében került összeállításra az izgalmasan sokszínű zenei anyag. A '60-as évek világára visszatekintve a hatvanas éveiben járó szerző ezzel az albummal mintegy összefoglalta zenei pályafutását, és a lemez dupla platina forgalmat ért el és Fonogram-díjat is kiérdemelt. A 14 dal mindegyike önállóan is megállja a helyét, de gondosan sorba állítva és egymáshoz kapcsolódva a külön-külön is sokatmondó számok különleges összhatásban érzékeltetik egy jelentős művész véleményét az állandóan változó és örökösen visszatérő körforgásban élő világunkról. A lemezen szereplő dalok közül jelentős hatású az Édes életünk, Ezek ugyanazok, Nyuggerdal és a majdnem betiltott dalok közé sorolt Lesz még egyszer (szép a világ, Lesz még Magyar Köztársaság).

A feltámadt érdeklődés következménye, hogy Bródy János 2016-ban egy Ráadás albummal jelentkezett, mely eredetileg jubileumi vinil (bakelit) korong lett volna. A slágerlistás lemezen vadonatúj számok: Te itt leszel majd mellettem, Magyarok közt európai, Birkaország, Újra ősz van már, Gyere édes, jöjj és korrumpálj, és régi dalok újraértelmezett feldolgozásai szerepelnek, mint a Csillag Hajnalka folytatása, a Felföldiné estéje. A 70. évfordulóra végül egy 5 lemezes exkluzív bakelit összeállítás jelent meg, melyből csak 300 példányt gyártottak. A felemelő hangulatú Aréna koncertről BRÓDY70 címmel DVD+2CD került forgalomba a Grundrecords gondozásában.

Bródy János elsősorban dalszerzőnek tartja magát. Dalait sokan sokféle formában feldolgozták; Koncz Zsuzsa és Halász Judit mellett írt dalokat Zoránnak, Somló Tamásnak, Gerendás Péternek, Komár Lászlónak is, és egy időben Várszegi Gábor nevében az Omega szövegeit is ő írta. (Csillagok útján, Gammapolis). Újabban a Margaret Island zenekar és az Ivan & The Parazol műsorában is szerepelnek Bródy-dalok.

Dalszövegeit először 1983-ban adták ki Jelbeszéd címmel, 2010 tavaszán jelent meg Ne várd a májust címmel versként is olvasható szövegeinek gyűjteménye. 2016-ban Magyarok közt európai címmel a Hangzó Líra sorozatban jelentek meg versei Bálint András előadásában. Az eddigi legteljesebb gyűjtemény a Park kiadónál 2017-ben megjelent 52 év dalszövegei.

Eddigi pályafutása során több mint 60 nagylemez elkészítésében működött közre, körülbelül 800 dal szövegét és 200 dal zenéjét szerezte.

Forrás: http://brody.mediastorm.hu/elet

Jegyár: 3500 Ft
Nyírbátor Kártyával és Nyírbátor Barát Kártyával: 3150 Ft

brody2019

hétfő, 30 szeptember 2019 19:00

Színházi évad 2019/2020

Kedves Színházkedvelő Közönségünk!

Több hete várakoztatjuk Önöket, s türelmüket kértük a 2019/2020-as színházi évadunkat illetően. Bízunk benne, hogy a várakozás nem volt hiábavaló, és az immár nyilvánosság elé tárt évadunk idén is elnyeri tetszésüket.
Az elmúlt években a nyírbátori színházi élet oly mértékig felpezsdült, hogy az érdeklődés túlnőtte a 400 fős befogadóképességű színháztermünket. Annak érdekében, hogy minél több színházrajongó igényét ki tudjuk szolgálni, a város ebben az évadban többet áldoz a kultúra ezen területére. Ennek köszönhetően tükörbérlettel jelentkezünk, így a bérletes nézőtéri helyek száma idén megduplázódott.

Kérjük,elérhetőségeinken jelezzék bérletigényüket, s bátran ajánlják Önök is ismerőseik, barátaik körében is a közös színházi estéket! A bérleteket 2019. szeptember 2-tól válthatják meg.

Jó szórakozást, kellemes színházi élményeket kívánunk!

szinhaz201920

péntek, 27 szeptember 2019 14:00

Nyereményjáték

Játssz velünk! Nyírbátor Város Önkormányzata városunk 740 éves évfordulója alkalmából nyereményjátékot hirdet.

pecsetelos kiskonyv plakat

 

Játékszabályzat

 

740 éves Nyírbátor Pecsétgyűjtő füzet

Nyírbátor Város Önkormányzata városunk 740 éves évfordulója alkalmából nyereményjátékot hirdet. Az akcióval rendezvényeinket, a város nevezetességeit rendszeresen látogatókat kívánjuk jutalmazni.

A Pecsétgyűjtő nyereményjáték részvételi szabályzata

Általános feltételek:

A nyereményjátékban bárki részt vehet, aki a nyereményjáték leírásánál meghatározott kulturális rendezvényekre vagy turisztikai helyszínekre ellátogat, és ott pecsétet kér a Pecsétgyűjtő füzetébe. A nyereményjátékban nem vehetnek részt a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. fenntartása alatt álló Kulturális Központ dolgozói és azok közeli hozzátartozói. Az elvesztett Pecsétgyűjtő füzetet a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft.-nek nem áll módjában pótolni, ebben az esetben új Pecsétgyűjtő füzetet kell megkezdeni.

1. A nyereményjáték időtartama:

A nyereményjáték 2019. május 1-től 2019. szeptember 27-ig tart.

2. A nyereményjáték leírása:

A nyereményjátékban résztvevő az alábbiakban felsorolt kulturális rendezvényekre vagy turisztikai helyszínekre ellátogat, és ott az információs pontnál pecsétet kér a Pecsétgyűjtő füzetébe.

Kulturális események:

 • Városi Majális
 • Városi Gyermeknap
 • Tanévzáró Party a Kuckóban
 • Strandnyitó Családi Nap
 • Szökőkútavató
 • Fúvószenei Találkozó
 • 53. Nyírbátori Zenei Napok egy programja
 • Retro Nap
 • Strandzáró Családi Nap
 • Szüreti felvonulás

Turisztikai helyszínek:

 • Báthori Várkastély és Panoptikum
 • MNM Báthori István Múzeuma
 • Nyírbátori Református templom
 • Római Katolikus Minorita templom és rendház
 • Sárkány Wellness & Gyógyfürdő

Egy Pecsétgyűjtő füzetben 8 pecsétet kell összegyűjteni az előlapon szereplő érvényességi dátumig. A felsorolt 15 lehetőség közül Ön választja ki, melyik tetszőleges 8 pecsétet gyűjti össze. Egy kulturális eseményen, illetve egy turisztikai helyszínen egy pecsétet lehet szerezni. A turisztikai helyszíneknél csak a belépőjegy megváltása után lehet pecsétet kérni!

A 8. pecsét összegyűjtése után, de legkésőbb a Pecsétgyűjtő füzet fedlapján feltüntetett érvényességi időpontig a nyereményjátékban résztvevőknek a Pecsétgyűjtő füzetet le kell adniuk a Kulturális Központ portáján található gyűjtődobozba, hogy részt vegyenek a sorsoláson. A nyereményjátékban egy résztvevő kizárólag egy Pecsétgyűjtő füzettel vehet részt. A sorsoláson csak a hiánytalanul kitöltött, a nyereményjáték ideje alatt a Kulturális Központ portájánál található gyűjtődobozban elhelyezett Pecsétgyűjtő füzetek vesznek részt.

A résztvevők a Pecsétgyűjtő füzet kitöltésével és leadásával, elfogadják a játékszabályzatot.

3. Nyeremények:

A nyereményjáték sorsolásán a következő nyeremények kerülnek kisorsolásra:

1. nyeremény: 1 db 55" LG 55UK6470PLC televízió

2. nyeremény: 3 db Huawei MediaPad T3 10 Space Gray tablet

3. nyeremény: 6 db Honor Band 4 Crius-B19 Meteorite Black okoskarkötő

A nyeremények készpénzre át nem válthatók.

 

4. A sorsolás időpontja, helyszíne, menete:

2019. szeptember 27. 18.00 óra

A sorsolás a meghirdetett időpontban a Szüreti felvonulás nevű rendezvényen történik.

Címe: 4300 Nyírbátor Károlyi u. (Papok rétje)

A sorsolás nyilvánosan, húzással történik egy 3 tagú sorsolási bizottság és közjegyző jelenlétében.

 

5. A nyeremények átadása:

 

A nyertesek telefonon kerülnek értesítésre. A nyeremények a sorsolás napját követő 30 napon belül, a nyertes személyének azonosítása után a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. telephelyén (Kulturális Központ, 4300 Nyírbátor, Szabadság tér 8-9.) a nyertessel egyeztetett időpontban vehetők át.

A nyereményeket a fenti bekezdésben meghatározott határidő elteltével nem áll módunkban rendelkezésre bocsátani.

A nyeremények pénzre nem válthatóak, másra át nem ruházhatóak, és kizárólag a nyertes vagy törvényes képviselője által személyesen vehetők át.

A nyereményjátékban nem vehetnek részt a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. fenntartása alatt lévő Kulturális Központ dolgozói és azok közeli hozzátartozói.

Tartaléknyertesek nem kerülnek kisorsolásra.

 

6. Adatvédelem:

 

A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a Pecsétgyűjtő füzet kitöltésével rendelkezésre bocsátott adatokat a szervező a nyeremények teljesítésére, valamint a Nyírbátori Városfejlesztő és Üzemeltető Kft. termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos információk eljuttatására, marketing célokra (a nyertesek fényképes megjelenése médiumokban, a nyertesekkel interjú készítése), továbbá statisztikai kiértékeléshez felhasználja. A hozzájárulás írásban bármikor visszavonható. A Nyírbátori Városfejlesztő és Üzemeltető Kft. a rendelkezésre bocsátott adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően bizalmasan kezeli.

 

 

Nyírbátor, 2019. április 18.

hétfő, 28 augusztus 2017 22:00

Szezonzáró „Boeingelés”

Üdítő, poénokkal teli színházi előadással zárult a Bátori Nyár 2017-es programsorozata. Köszönhetően a Móricz Zsigmond Színháznak, Nyírbátor immár harmadik alkalommal szolgálhatott külső helyszínként a megyeszékhelyen zajló Vidor Fesztiválnak.

A Kontársulat lelkes tagjainak jóvoltából a nyírbátori színházrajongók is megismerhették Marc Camoletti világhírű történetét, amelynek középpontjában a szélhámos sztárépítész, Bernard áll. A nőcsábász komfortos, percre pontosan beállított, zökkenőmentesen működő életét megzavarják a légitársaságok által újonnan bevezetett gyors „Boeingek”, amelyekkel Bernard három légiutaskísérő barátnője túl hamar ér haza. A káoszban házvezetőnője, Bertha, illetve személyazonossága visszaszerzéséért harcoló barátja, Robert segítik.

boeingkontarsulat

Fotó: Mudri Imre

A vásárosnaményi társulat közel két órán keresztül nevettette a csapat által „értő közönségnek” nevezett, közel kétszáz fős színházrajongó publikumot. A vígjáték valamennyi szereplője szimpatikus, szerethető karakter volt, amely nem csupán a történet, hanem a színészek játékának, kisugárzásának is köszönhető volt.

A darab címének megfelelően, leszálltunk mi is, ha nem is Párizsban, de a Bátori Nyarat Vidorogva zártuk. Színházi előadásokban azonban a továbbiakban sem lesz hiány. Bízunk benne, hogy 2017/2018-as színházi évadunk kínálata felkelti a nyírbátori és környékbeli színházrajongók érdeklődését.

péntek, 11 augusztus 2017 08:12

Gabriella Mozgásművészeti Stúdió

A Gabriella Mozgásművészeti Stúdió szeptembertől is szeretettel várja régi és új növendékeit Nyírbátorba. A beiratkozás folyamatosan történik a Stúdió oldalán, illetve telefonon. Személyes találkozás szeptember 8-án pénteken 15 órától a Kulturális Központ tükörtermében. Az órák 15:30-tól kezdődnek.

Az órákon klasszikus és jazz balettel, esztétikus testképzéssel, modern kortárstánccal, karakter táncokkal, és a színpadi tánc művészetével ismerkednek a növendékek.

gabika1

 

gabika2

 Minkah Fitzpatrick Jersey