Kulturális Központ

Vályogos Gréta

Vályogos Gréta

2018. június 23., szombat 10:00

Előzetes programajánló

Amatőr díjugrató verseny, fogatkarüsszel bemutató, lovasbemutatók, ügyességi versenyek, akrobatikus lovas-show. Balkán Fanatik koncert, Sólyomszárnyon c. musical Sasvári Sándor előadóművész főszereplésével.

 

Balkán Fanatik

A 200-ben alakult producer duó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határkat átlépve Balkán Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A produkció célja zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A hip-hop-electronica worldmusic duó (Yorgos és Lepe) hangfelvételeken és koncerteken népes előadóművész sereggel egészül ki.

BF plakat nagyfelbontás 021

2018. május 25., péntek 14:00

Városi Gyermeknap

Szerettetel várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat, óvodásokat és iskolásokat, családokat a Városi Gyermeknapon Nyírbátorban!

A rendezvény időpontja: 2018. május 25. 14 óra. Helyszíne: Papok rétje.

Fellép a Bátor Mazsorett Csoport, a Gabriella Mozgásművészeti Stúdió, az Iszkiri Zenekar, bemutatót tartanak a Tűzmanók. Izgalmas akadályverseny, ötállomásos Varázslatos Cirkuszi Akadémia várja a kalandra vágyó gyerekeket. A legkreatívabbak kézműveskedhetnek a Míves Kezek Társulatával, s aszfaltrajzversenyen is megmérettethetik magukat. Erénykerék, arcfestés, lovagoltatás, a Szélkakas Társulat népi játszóparkja és kosaras körhintája is színesíti a délutáni programot.

Eső esetén a rendezvényt a Kulturális Központban tartjuk. A program ingyenes. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

gyermeknap2018

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak. 

2018. május 26., szombat 19:00

Klasszikusok fúvósokkal

Ilyen még nem volt!

A Nyírbátori Koncertfúvós Zenekar előadásában:
Bach, Handel, Mozart, Haydn, Berlioz, Verdi, Orff és más klasszikus zeneszerzők művei. 

A koncert ingyenes! Jöjjön el!

klasszikusokfuvosokkal

2017. augusztus 28., hétfő 22:00

Szezonzáró „Boeingelés”

Üdítő, poénokkal teli színházi előadással zárult a Bátori Nyár 2017-es programsorozata. Köszönhetően a Móricz Zsigmond Színháznak, Nyírbátor immár harmadik alkalommal szolgálhatott külső helyszínként a megyeszékhelyen zajló Vidor Fesztiválnak.

A Kontársulat lelkes tagjainak jóvoltából a nyírbátori színházrajongók is megismerhették Marc Camoletti világhírű történetét, amelynek középpontjában a szélhámos sztárépítész, Bernard áll. A nőcsábász komfortos, percre pontosan beállított, zökkenőmentesen működő életét megzavarják a légitársaságok által újonnan bevezetett gyors „Boeingek”, amelyekkel Bernard három légiutaskísérő barátnője túl hamar ér haza. A káoszban házvezetőnője, Bertha, illetve személyazonossága visszaszerzéséért harcoló barátja, Robert segítik.

boeingkontarsulat

Fotó: Mudri Imre

A vásárosnaményi társulat közel két órán keresztül nevettette a csapat által „értő közönségnek” nevezett, közel kétszáz fős színházrajongó publikumot. A vígjáték valamennyi szereplője szimpatikus, szerethető karakter volt, amely nem csupán a történet, hanem a színészek játékának, kisugárzásának is köszönhető volt.

A darab címének megfelelően, leszálltunk mi is, ha nem is Párizsban, de a Bátori Nyarat Vidorogva zártuk. Színházi előadásokban azonban a továbbiakban sem lesz hiány. Bízunk benne, hogy 2017/2018-as színházi évadunk kínálata felkelti a nyírbátori és környékbeli színházrajongók érdeklődését.

2017. augusztus 11., péntek 08:12

Gabriella Mozgásművészeti Stúdió

A Gabriella Mozgásművészeti Stúdió szeptembertől is szeretettel várja régi és új növendékeit Nyírbátorba. A beiratkozás folyamatosan történik a Stúdió oldalán, illetve telefonon. Személyes találkozás szeptember 8-án pénteken 15 órától a Kulturális Központ tükörtermében. Az órák 15:30-tól kezdődnek.

Az órákon klasszikus és jazz balettel, esztétikus testképzéssel, modern kortárstánccal, karakter táncokkal, és a színpadi tánc művészetével ismerkednek a növendékek.

gabika1

 

gabika2