Mozi

Találatok dátum szerint szűrve: péntek, 24 május 2019
péntek, 24 május 2019 17:00

A Kifli zenekar koncertje

 A Városi Gyermeknapon 17 órától a Kifli zenekar slágereire mulathatnak a legkisebb zenerajongók.

"A Kifli zenekart az Alma eyüttes négy korábbi tagja alapította 2018-ban. A hosszú évek közös muzsikálása a tagokat csapattá és barátokká kovácsolta. Annak ellenére, hogy egymástól gyökeresen eltérő zenei világból érkeztek, az együtt létrehozott színes, vidám hangzás kicsik és nagyok kedvence lett. Ezért magától értetődő volt, hogy a megszokott hangzásvilág egy új zenekar égisze alatt halad tovább. Az új zenekart a tagok Kiflinek nevezték el. A kifli ideális választás, hiszen lehet édes vagy sós, tejes vagy vajas, mákos vagy diós, pont ahogyan a zene is … vidám és változatos.

A színes hangzás kulcsát a korábbi színpadi és zenei pályafutásunk sokszínűsége rejti: Tibi latin, jazz, rock and roll műfajban edződött, Zsolti komolyzenei tanulmányok után az Operaház és az Operett Színház zenekarában játszott, majd az After Cryingban eltöltött évek után DJ-ként működött, Zoli népzenész és néptáncos vonalról csatlakozott, Dávid pedig többek között az Anna and the Barbiesban hip-hop műfajban tevékenykedett a színitanoda elvégzése után. Erősségünk, hogy a sokféle szemléletmód a legkülönbözőbb zenei stílusokban is harmonikusan szólal meg. A legfontosabb pedig, hogy az együtt töltött sok sok év alatt barátokká és igazi csapattá váltunk. 

Mindannyian kipróbáltuk már magunkat stúdiózenészként és színpadi előadóként is, lemezek tucatjait tudjuk már magunk mögött, mégis újult erővel és határtalan lelkesedéssel készülünk a koncertekre és írjuk az új dalokat."


A zenekar tagjai:

Körmendy Dávid - ének, ütőhangszerek

Maroevich Zsolt - brácsa, basszusgitár, vokál

Szabó Tibor - gitár, buzouki, tambura, basszusgitár

Székely Zoltán - fúvós hangszerek, vokál

Forrás: facebook

kifli 2019

Közzétéve: Koncertek
péntek, 24 május 2019 14:00

Városi Gyermeknap - HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

A VÁRHATÓ ESŐS IDŐ MIATT A VÁROSI GYERMEKNAPOT A KULTURÁLIS KÖZPONT ÉPÜLETÉBEN RENDEZZÜK MEG!

Városunkban hagyományszerűen a gyermekeket május utolsó hétvégéjén ünnepeljük meg. Idén erre az alkalomra nagy izgalom közepette készült műsorával a Nyírbátori Meseház Óvoda Kerekerdő Tagóvodája. Bemutatót tartanak a Tűzmanók, és látványos táncelőadás mutatnak be a Bátor Mazsorett Csoport, a Gabriella Mozgásművészeti Stúdió, valamint a Street Dance School táncosai. A Bohócszínház A pöttyös bőrönd titkai című bohóc-bűvész mesejátékot hozza el a Városi Gyermeknap közönségének.

A pöttyös bőrönd titkai - Bohócszínház

Nemvicc Elek bohócnagykövet együtt utazott a buszon a híres Kéksapkás Varázslóval, sokat beszélgettek a játékokról, és végül barátságuk jeléül sapkát cseréltek. A legenda szerint, ha a varázsló kék sapkája felkerül a gyerek fejére, akkor a sapkában benne lesz az összes titkos csoda, no meg a gyerek feje! Ezt a sapkát hozza magával a bohóc. A pöttyös bőröndjéből még előkerülnek legféltettebb titkai, a pörgő tányérok, a zsonglőrlabdák és a varázspálca, hogy kiderüljön, kik ügyesbbek, a fiúk vagy a lányok. Jönnek a viccek, izgalmas talányok, a bűvészmutatványok. A legnagyobb titokra is fény derül, hogy a csokievés után nem szappannal mossuk meg a fogainkat. És mi az vajon, amit mindenkinek tudnia kell, aminek az életben a gyerekek a lenagyobb hasznát fogják venni, ha megtanulják, hogy hogyan kell szép, színes bohócot rajzolni!

Akadályversenyen és aszfaltrajzversenyen mérettethetik meg magukat a gyerekek, miközben arcot festethetnek, kézműveskedhetnek, lovagolhatnak, s kipróbálhatják a Szárnyalló népi játékokat. Finom hagymás zsíros kenyérrel és limonádéval kedveskednek a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületének tagjai.

A színpadon 17 órától a Kifli zenekar slágereire mulathatnak a legkisebb zenerajongók.

 helyszínváltozás

 

varosi gyereknap 2019

Közzétéve: Rendezvények
 Minkah Fitzpatrick Jersey