Kulturális Központ

Köszöntő

A Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. fenntartása alá tartozik a 2006-ban Bán Ferenc YBL és Kossuth-díjas építész tervei alapján épített, a kisváros centrumában található Nyírbátori Kulturális Központ.

600 főt befogadó, mobilis színháztermével nagyszabású színházi előadásokra, kiváló minőségű mozifilm vetítésekre és bálok rendezésére is alkalmas. A Kulturális Központ ezen kívül komoly- és könnyűzenei koncertek, városi ünnepségek, különböző témájú kiállítások, fesztiválok, szakmai konferenciák, megyei, regionális és országos találkozók és egyéb szórakoztató programok közösségi színtere is. A földszinten található a város egyik legigényesebb szórakozóhelye, klubja.

A Kulturális Központ a programkínálatában igyekszik minden réteg és korosztály kedvében járni, egész évben változatos programokkal várja látogatóit.

mudriimre

 

Kedves Látogatók!

Engedjék meg, hogy néhány gondolatban a Nyírbátori Kulturális Központ új vezetőjeként és a város turisztikai ágazatának menedzsereként bemutatkozzam Önöknek. A város vezetésének és a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. vezetőinek szakmai irányelvei és elvárásai szerint 2016. november 28-án érkezhettem ebbe a szép városba, csatlakoztam be komplex feladatkörömbe.

A korábbi években 15 éven keresztül a Leveleki Váci Mihály Művelődési Ház és Könyvtár komplex intézményét vezethettem, majd ezt követően a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodájának szakmai módszertani referense voltam. Ennek köszönhetően a megyénk 229 településén megvalósuló közművelődési tevékenységéről is világos képet kaphattam az elmúlt közel két évben. Számos kulturális esemény megszervezésében vettem részt, melyekből minden esetben a közösségek erősítését, azok értékessé tételét céloztam meg. Magyar kultúránk széles tárházából közel áll hozzám a magyar népzene, a magyar néptánc, ezek átörökítése, de fontosak számomra az önkéntességben és a civil szervezetekben rejlő és mérhető lehetőségek is. A megszerzett tudásomat Nyírbátorban is szeretném maximálisan képviselni, illetve eredményesen kiteljesedni ebben a célkitűzésben. Hiszek abban, hogy közösségek nélkül a terek nem funkcionálhatnak, a tereket ki kell nyitni a helyi társadalmak számára, hiszen a közösségi terek vannak az emberekért, nem pedig fordítva. 

A magyar kultúra számos szegmensének megjelenítését, azok közkinccsé tételét célzom meg a Nyírbátori Kulturális Központban és a hozzá tartozó ágazatokban egyaránt. Bízom abban, hogy a 2017. évben Nyírbátor Város lakóközössége, melynek Ön is tagja, széles körben találhatja meg saját igényeit a minőségi, mindenki számára elérhető közművelődési elemekben. Vezetői attitűdöm az együttműködésben rejlik, hiszek abban, hogy mindannyian emberek vagyunk és abban, hogy a közművelődésben is csakis összefogással tudunk értékes eredményeket elérni. Ennek érdekében minden alkalmat meg fogok ragadni, hogy a helyi lakosokkal, intézményekkel, civilekkel, művészeti csoportokkal, színházba járókkal, fiatalokkal, idősekkel, nemzetiségek képviselőivel, nem utolsó sorban a városvezetőkkel aktív és együttműködő kapcsolatokat alakítsak ki. A média szerepét és annak fejlesztését kiemelten, az ágazatainkat hatékonyan összehangolni képes struktúrában képzelem el, melynek várható kimenete a város lokális és térségi ismertségi szintjének növelése lehet.

Munkámban támaszkodom a szakmai munkatársaim, számomra már ismert tudására, sokszínűségére, értékességére. Ezért a Nyírbátori Kulturális Központ menedzsmentjét abban a szemléletben vezetem a közös munkában, hogy a város lakosságát és a központban megvalósult közösségi - turisztikai folyamatainkat láthatóan összekapcsoljuk és ezekbe minél több helyben és térségben élő érdeklődőt vonjunk be a jövőben. 

Együttműködésben bízva, 
Üdvözlettel: Mudri Imre

Utoljára módosítva: 2017. január 08., vasárnap 13:58